Olimpiada Nationala de Religie in limba maghiara se desfasoara, in mai, la Zalau

Magazin Salajean 28 aprilie 2010 0

Olimpiada Nationala de Religie in limba maghiara se desfasoara, in mai, la Zalau

Anul acesta, etapa nationala a Olimpiadei de Religie in limba maghiara se va desfasura in judetul Salaj, in perioada 14-16 mai, gazda competitiei fiind Liceul Reformat Wesselenyi din Zalau. Dupa cum ne-a declarat inspectorul general adjunct scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Mirel Matyas, la etapa nationala a olimpiadei vor participa 135 de elevi din toate judetele tarii, patru fiind din Salaj, de la liceul gazda. Aceasta olimpiada se adreseaza tuturor elevilor de liceu, de la cultele reformat, romano-catolic si unitarian.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei va avea loc la Biserica Reformata Centrala din Zalau, in data de 14 mai, de la ora 18, unde se va tine o slujba religioasa ecumenica. Probele de concurs vor avea loc a doua zi, la Liceul Reformat Wesselenyi Zalau, dupa care, participantii vor merge in excursii la Gradina Botanica Vasile Fati din Jibou si la Gradina Zmeilor din Galgau Almasului.

Festivitatea de premiere a castigatorilor la etapa nationala a Olimpiadei de Religie in limba maghiara va avea loc in data de 16 mai, de la ora 11, la Biserica Romano-Catolica din municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »