Oaspeti norvegieni ai Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu Zalau – pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor

Magazin Salajean 25 martie 2009 0

Oaspeti norvegieni ai Scolii Gimnaziale  Simion Barnutiu  Zalau - pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor

Copiii de la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau si-au primit ieri, 24 martie, oaspetii de la scoala – prietena Kvinlog Skule Kvinesdal, Norvegia, tocmai pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Zalau. Dupa ce publicul a facut cunostinta cu cei 20 de elevi norvegieni si a profesorii lor, cei prezenti in sala au asistat la un spectacol de dans oferit de invitatii scolii Kvinlog, pentru ca mai apoi sa intre in scena copiii de la Simion Barnutiu Zalau, cu o reprezentatie de dansuri populare traditionale.

Micul spectacol de ieri a fost organizat de elevii si profesorii scolii zalauane cu scopul de a-i primi cum se cuvine pe partenerii lor in proiectul Comenius Friendship Forever, aflat in cel de-al doilea an de desfasurare. Elevii norvegieni vor fi primiti oficial, cu paine si sare, maine, in incinta Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu si vor ramane alaturi de prietenii zalauani 10 zile, timp in care vor participa impreuna la orele de la scoala, vor vizita Pestera Ursilor, Baile Felix si alte obiective turistice reprezentative pentru aceasta zona. La randul lor, o delegatie de 21 de elevi si cinci profesori zalauani au vizitat scoala partenera din Norvegia in aprilie – mai anul trecut, fiind primiti cu aceeasi ospitalitate.

Desi prietenia dintre Kvinlog Skule Kvinesdal, Norvegia si Scoala Gimna-ziala Simion Barnutiu Zalau a fost consolidata prin programul Comenius printr-o finantare de 15.000 de euro timp de doi ani, din mai 2007 pana in iunie 2009, elevii, profesorii si parintii din ambele tari sunt hotarati sa pastreze semnificatia proiectului Prietenie pentru totdeauna, continuand colaborarea si seria vizitelor, prin autofinantare. Aceasta in contextul in care relatiile dintre cele doua scoli dureaza inca din 2000, cand o echipa de profesori ai Kvinlog Skule Kvinesdal au pus bazele unei relatii de colaborare concretizate prin calculatoare si internet si diferite alte dotari pentru elevii Scolii Gimnaziale Simion Barnutiu Zalau. De atunci si pana acum, elevii celor doua scoli au comunicat prin intermediul internetului, avand chiar ore de curs desfasurate in comun, de la distanta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »