O saptamana pana la proba pe calculator a bacalaureatului

Magazin Salajean 12 aprilie 2010 0

O saptamana pana la proba pe calculator a bacalaureatului

Elevii de clasa a XII-a mai au doar cateva zile pentru a se pregati de cea de-a treia proba orala de bacalaureat. Incepand cu data de 19 aprilie si pana in 29 aprilie, candidatii vor trebui sa sustina proba de evaluare a competentelor digitale, adica proba de calculator a examenului de bacalaureat.

In Salaj, s-au inscris pentru probele de bacalaureat peste 4.200 de elevi, care vor fi testati in cele 22 de centre de examen din judet. Insa, la fel ca si la celelalte probe orale de bacalaureat, si cea de calculator poate fi trecuta chiar daca elevul nu stie nimic. Candidatii pot primi un certificat care atesta nivelul de cunostinte pe calculator chiar daca obtin si zero puncte la test. De la 26 la 50 de puncte este atestat utilizatorul mediu, iar de la 51 la 74 cel de nivel avansat, utilizatorii experimentati fiind cei cu peste 75 de puncte. Elevii vor trebui sa demonstreze ca au cunostinte de utilizare a suitei Microsoft Office si de browsing.

La examenul programat intre 19-29 aprilie nu vor trebui sa participe elevii care au deja un certificat de atestare a competentelor tehnologice. Ordinul prin care se aproba metodologia examenului prevede ca se recunosc si se echivaleaza cu proba de evaluare a competentelor digitale – proba D din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele obtinute la examenele ECDL, finalizate cu certificatul ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet. Ultima proba orala de bacalaureat, de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna are loc in perioada 31 mai – 4 iunie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »