O săptămână încărcată de cultură pentru elevi

Mihaela Oprea 15 ianuarie 2013 0
O săptămână încărcată de cultură pentru elevi

Semestrul al doilea şcolar a debutat, în această săptămână, cu o serie de activităţi educaţional-culturale. Toate unităţile de învăţământ sălăjene au programat, pentru această săptămână, activităţi diverse care să marcheze Ziua Culturii Naţionale şi a Poetului Naţional Mihai Eminescu, sărbătorite anual în data de 15 ianuarie. Astfel, în aceste zile vor avea loc concursuri de recitări din lirica eminesciană, momente literar-artistice, concursuri de creaţie plastică, expoziţii de carte, cercuri de lectură etc.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, la şcoala gimnazială din municipiu care poartă numele marelui poet Mihai Eminescu se desfăşoară, în această săptămână, o activitate intitulată “Mihai Eminescu – viaţa şi opera” şi organizată în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Ioniţă Scipione Bădescu”. De asemenea, va avea loc un concurs literar “Pe numele Luceafărului” şi un concurs de pictură, aflat la ediţia a IV-a, denumit “Călătoria culorilor prin opera lui Eminescu”. De asemenea, elevii vor prezenta un montaj literar-artistic “Eminescu – o lume dăruită nouă”.
La Şcoala Gimnazială ”Porolissum” Zalău vor fi desfăşurate concursuri de recitări, un cenaclu literar şi un cerc de lectură, precum şi o prezentare de portofolii, toate acestea având loc în cadrul activităţii “S-a născut un luceafăr”.
Alte activităţi interesante au loc la Şcoala Gimnazială din Nr.1 Horoatu Crasnei. Conducerea unităţii şcolare organizează joi, de la ora 12, prima ediţie a Concursului judeţean de recitare de poezie pentru elevi, intitulat “Sub steaua lui Eminescu”. Organizatori sunt Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, ISJ Sălaj şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Horoatu Crasnei. “La concurs, care va consta în recitarea de poezii din opera lui Mihai Eminescu, şi-au anunţat participarea peste 35 de elevi de la şcolile din Horoatu Crasnei, Stârciu, Cizer, Crasna, Marin, Bănişor, Pecei, Meseşeni şi Aghireş. Cu acest prilej va fi prezentată şi o expoziţie de desene inspirate de poezia eminesciană şi realizate de elevi ai şcolii din Horoatu Crasnei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj, Marcel Lucaciu.
Complexitatea şi diversitatea activităţilor cultural-artistice din această săptămână reprezintă aportul adus de directorii, consilierii educativi, profesorii şi elevii tuturor şcolilor din judeţ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »