O salajeanca va reprezenta studentii clujeni in Parlamentul Romaniei

Magazin Salajean 29 aprilie 2010 0

O salajeanca va reprezenta studentii clujeni in Parlamentul Romaniei

Salajeanca de doar 20 de ani, Carmen Dobocan, studenta la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai, va reprezenta studentimea din Cluj Napoca, saptamana viitoare, la dezbaterile pe Legea educatiei din Parlament.

Fosta angajata a ziarului Magazin Salajean in urma cu circa 2 ani, Carmen Dobocan se va afla saptamana viitoare in Parlamentul Romaniei, pentru a lua parte la dezbaterile din legislativ, pe tema proiectului de lege a educatiei nationale si pentru a se asigura ca amenda-mentele studentilor la proiectul de lege vor fi luate in seama.

Studenta in anul II la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai (UBB) si vicepresedinta de relatii internationale a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Carmen Dobocan a fost printre primii care au sesizat greselile existente in proiectul de lege a educatiei, in varianta actualului ministru al Educatiei, Daniel Funeriu. Pentru a se asigura ca proiectul legislativ nu va ocoli si nu va uita interesele studentilor, salajeanca a luat parte la intocmirea propunerilor pentru modi-ficarea Legii educatiei. Saptamana viitoare, vom sustine sus si tare ca studentii trebuie sa fie reprezentati la toate nivelurile de decizie. Vrem sa fim atat in Comisia de etica, cat si in birourile senatoriale si in Comisiile de alegere a rectorului. In prezent, procentul de reprezentare a studentilor, de 25 la suta, nu se regaseste la toate nivelurile universitatii, ne-a declarat Carmen Dobocan.

Potrivit acesteia, este necesar ca 20 la suta din planul de invatamant al studentilor sa cuprinda materii optionale iar bursele sociale trebuie cumulate cu cele de performanta, a mai spus Carmen Dobocan.

O alta idee pe care salajeanca o va sustine in Parlament priveste caminele in care isi petrec studentii anii de facultate. Caminele trebuie sa devina unitati non-profit, iar subventiile de la stat trebuie sa acopere costurile de cazare. Voi reprezenta in cadrul acestor dezbateri interesele tuturor studentilor din tara, desi vin din partea organizatiei clujene, a adaugat Carmen Dobocan.

Aceasta a participat si saptamana trecuta la o dezbatere pe acelasi subiect, in centrul atentiei fiind proiectele de lege a educatiei ale actualului ministru al Educatiei, Daniel Funeriu si ale fostilor ministri de resort Ecaterina Andronescu si Cristian Adomnitei.

Studentii sunt decisi sa treaca la proteste, in cazul in care propunerile lor nu vor fi luate in seama de MedC. De cealalta parte, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) sustin ca propunerile studentilor sunt avute in vedere de ministrul Funeriu si ca daca ei vor face amendamentul prin care cer sa fie reprezentati in Consiliul de Administratie al universitatii, Ministerul ii va sustine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »