O masuta si un scaun in clasele pregatitoare costa 200 de lei

Magazin Salajean 9 mai 2012 0

Peste 330.000 de lei au fost alocati unitatilor de invatamant salajene pentru dotarea cu mobilier a claselor pregatitoare, potrivit ordinului 3773/20.04.2012 al Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului. Repartizarea acestei sume in scolile din judet se va realiza in functie de numarul de elevi inscrisi in aceste clase pregatitoare.

Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinta de presa, ca prin resursele alocate de minister se vor putea achizitiona peste 1.600 de elemente de mobilier, la valoarea de 200 de lei pentru fiecare elev. Suma alocata judetului pentru procurarea de mobilier in clasele pregatitoare este de 331.000 de lei. Prin urmare, vom achizitiona 1.655 de elemente de mobilier, respectiv o masuta si un scaun evaluate la valoarea de 200 de lei, pentru fiecare elev. Repartitia sumelor in scoli se va realiza in functie de numarul de elevi inscrisi in fiecare unitate, a declarat Ioan Abrudan.

Potrivit sursei citate, pana la aceasta data au fost inmatriculati in clasele pregatitoare din scolile salajene 1.551 de copii. Diferenta intre numarul copiilor inscrisi si elementele de mobilier este data de faptul ca perioada de inscriere in clasele pregatitoare nu s-a incheiat. Este posibil ca numarul viitorilor elevi sa creasca in urmatoarea perioada, astfel incat sa avem asigurari ca toti copiii vor avea mobilierul necesar la clasa, a precizat Ioan Abrudan.

Costurile care implica achizitionarea masutei si a scaunului pentru fiecare elev in parte au fost convenite la licitatia organizata la nivelul Regiunii de Nord-Vest, la care a participat si un reprezentant din Salaj, respectiv Marilena Floasiu, responsabil achizitii publice in cadrul ISJ Salaj.

Astfel, pana la toamna, toate scolile gimnaziale din judet vor fi dotate cu mobilier adecvat elevilor din clasele pregatitoare. In privinta achizitionarii de mijloace materiale pentru realizarea activitatilor de invatare specifice acestei clase nu au fost alocate sume in bugetul invatamantului cu aceasta destinatie. Inspectorul scolar Abrudan a mentionat ca va incerca, in urmatoarea perioada, gasirea unor resurse banesti prin care sa fie achizitionate alte materiale si echipamente necesare desfasurarii cursurilor in clasele pregatitoare conform metodologiei in vigoare.

Potrivit noilor prevederi legale, functionarea clasei pregatitoare la scoala presupune existenta unor spatii disponibile la nivelul scolilor pentru inca un an scolar, salile de clasa trebuind dotate cu mobilier scolar special. De asemenea, va fi nevoie si de achizitia unor mijloace materiale pentru realizarea activitatilor de invatare specifice acestei clase.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »