O eleva simleuanca a obtinut argintul la Olimpiada Nationala de Matematica

Magazin Salajean 4 iunie 2009 0

O eleva simleuanca a obtinut argintul la Olimpiada Nationala de Matematica

Desfasurata in perioada 29-31 mai 2009, la Slatina, Olimpiada Nationala de Matematica si Limba romana a adus bucurie si reusita pentru o eleva simleuana.

Mai exact, Narcisa Teodora Sarca (clasa a V-a) din cadrul Scolii Gimnaziale Silvania din Simleu Silvaniei, a obtinut medalia de argint la disciplina Matematica si a fost foarte aproape de a obtine un premiu valoros si la disciplina Limba romana.

Cred ca a fost cel mai bogat an, in ceea ce priveste performantele elevilor, premiile si trofeele ce s-au adunat in numar asa de mare in scoala noastra. Performantele acestui copil de clasa a V-a, Narcisa Teodora Sarca, se datoreaza atat profesorilor care au pregatit-o: profesoara de Matematica, Florica Radu si profesoara de Limba si literatura romana, Doina Porcar, dar si invatatoarelor din clasele I-IV, Camelia Pop si Delia Remes, care au ghidat-o, au format-o si au propulsat-o pe acest drum al reusitei.

Cred ca o caracterizeaza foarte mult dorinta si ambitia de a fi invingatoare, inteligenta calda si mintea ascutita, dublate de o sensibilitate interioara. O astfel de performanta sintetizeaza eforturile si idealurile acelora care au pregatit-o, lucruri evidentiate si de reusitele anterioare. A atins performante notabile la evaluarile in educatie din cadrul scolii, in revista Universul meu publicandu-i-se la sectiunea proza, lucrarea cu titlul Primavara, iar la concursul international de matematica aplicata (Cangurul) obtinand locul I, a declarat directoarea Scolii Gimnaziale Silvania, profesoara Angela Lipo.

Este o eleva foarte bine pregatita atat la Matematica cat si la Limba romana, lucru care m-a surprins din primele zile de scoala, motiv pentru care a fost atat de aproape de locul al treilea. Este un amestec de poezie si intuitie matematica, este genul de elev care ne aminteste zi de zi de misiunea noastra. Activitatea ei nu se concentreaza doar in cadrul cursurilor, ci si in ariile extracurriculare, implicandu-se in activitatile si proiectele educative desfasurate. Narcisa este un bun lider si, cu siguranta, acest lucru va fi demonstrat si peste ani, a explicat profesoara de Limba si literatura romana, Doina Porcar.

Profesoara de matematica, Florica Radu ne marturiseste ca: Narcisa Teodora Sarca, este o fire inteligenta, perseverenta, posedand o remarcabila intuitie in rezolvarea exercitiilor matematice cu nivel ridicat de dificultate. Ea a adus acestei scoli un frumos cadou de 1 Iunie. Prin munca intensa, Narcisa a facut auzit numele Scolii Gimnaziale << Silvania >>, la cel mai mare concurs de matematica

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »