O activitate de succes la Grădiniţa „Ion Creangă” din Zalău

Aproximativ 260 de preşcolari ai Grădiniţei „Ion Creangă” din Zalău s-au distrat de minune la activităţile desfăşurate, zilele trecute, în cadrul proiectului „Grădiniţa++ un pas spre un mediu curat”, având sloganul „Împreună pentru fiecare!”. Acest program a fost accesat de conducerea grădiniţei menţionate şi realizat cu sprijinul unei companii renumite de distribuţie carburanţi, cu implicarea autorităţilor locale, precum şi a cadrelor unităţii şi părinţilor copilaşilor.
Directorul grădiniţei şi coordonatorul proiectului, Emilia Negru, ne-a declarat că scopul proiectului este de a insufla copilaşilor responsabilitatea pentru păstrarea mediului înconjurător şi educarea lor în acest sens.
Activităţile subscrise proiectului au demarat din data de 1 octombrie, prin realizarea de materiale promoţionale precum pliante color cu tema „copiii soarelui”, broşuri color „detectivii curăţeniei”, postere color „ce pot face pentru un mediu curat?” etc. De asemenea, a fost elaborat un minighid de educaţie ecologică pentru copii, părinţi şi bunici, intitulat „Ghid ECO pentru pici, părinţi şi bunici”. O altă activitate distractivă pentru copii a fost cea în care li s-a dat liber să picteze pe tricouri forme care să ducă cu gândul la protecţia mediului. Micuţii au organizat chiar şi un spectacol numit „Curăţel şi Murdărel”, un carnaval „Împreună pentru fiecare într-un mediu curat!”, precum şi o prezentare de costumaţii eco, realizate din materiale reciclabile. Printre altele, copiii au răspuns la chestionare cu tematica „Flori vesele şi flori triste!”, după care au realizat o expoziţie de pictură în natură.
Cea mai distractivă zi a fost cea în care preşcolarii au ieşit în curtea unităţii, unde au participat la diferite concursuri sportive, la competiţii de construcţii în nisip, jocuri cu mingea etc. De asemenea, micuţii ecologişti au intonat imnul „Grădiniţa++”, în prezenţa reprezentanţilor comunităţii locale şi a părinţilor. Într-un final, toţi micuţii au primit diplome de participare.
În proiect au fost implicaţi 260 de copii, 40 de cadre didactice, părinţi micuţilor. Activităţile au fost posibile prin sprijinul acordat de Primăria Municipiului Zalău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Un aport deosebit au avut reprezentanţii Asociaţiei „Ion Creangă”, reprezentată prin vicepreşedintele Lavinia Flonta şi membrii Andreea Goarnă, Claudiu Bârsan şi Mihai Zoicaş care, prin participare voluntară, au făcut ca acest proiect să fie finalizat în condiţii optime.

Leave a Comment