Numar cu ghinion: 13 suplinitori au depus contestatii

Magazin Salajean 10 august 2011 0

Numar cu ghinion: 13 suplinitori au depus contestatii

Inasprirea conditiilor la sustinerea concursului pentru suplinitori calificati s-a regasit atat in rezultatele obtinute de candidati, cat si in numarul contestatiilor depuse de cei nemultumiti de notare. Dupa cum ne-a declarat, ieri, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, in cadrul unei conferinte de presa, un numar de 13 candidati au solicitat reevaluarea lucrarilor. Aproape jumatate din contestatii au fost inregistrate pentru disciplina limba engleza unde, de altfel, au fost si cele mai slabe rezultate. Acestea vor fi rezolvate in cursul acestei zile, urmand ca in data de 11 august sa fie afisate rezultatele finale.

La concursul pentru suplinitori calificati, sustinut in data de 4 august, s-au prezentat doar 131 de candidati dintre cei inscrisi. Dupa primirea subiectelor, 35 de persoane au parasit sala de examen, alegand sa nu le fie corectate lucrarile. Primele rezultate au fost dezastruoase: din cele 96 de lucrari corecte, abia jumatate au fost notate peste cinci. Pentru concursul de suplinitori necalificati, desfasurat in 3 august, s-au inscris 82 de candidati, dintre care patru nu s-au prezentat si unul s-a retras. Doar opt candidati au luat la acest concurs note sub cinci.

Conform calendarului mobilitatii personalului didactic, in data de 22 august vor fi reactualizate listele cu posturile vacante in unitatile de invatamant salajene pentru urmatorul an scolar. Pentru data de 22 august vor fi rezolvate cele 60 de dosare depuse pentru detasarea la cerere a titularilor, precum si cele 200 depuse pentru continuitate la locul de munca. In intervalul 24-26 august, va avea loc repartizarea posturilor vacante pentru cadrele didactice calificate cu statut de suplinitor. Prioritate pentru ocuparea acestor locuri au, in ordinea mediilor, candidatii care au participat la examenul de titularizare din 13 iulie 2011 si care au obtinut cel putin nota 5. Urmatorii in lista sunt candidatii care au promovat concursurile de titularizare din anul 2010, respectiv 2009. Posturile ramase vacante vor putea fi ocupate de catre suplinitorii calificati care au obtinut note peste cinci la concursul de suplinire sustinut anul acesta in data de 4 august, a declarat Ioan Abrudan.

In data de 29 august, unitatile de invatamant vor avea posibilitatea sa acorde orele libere in sistem de plata cu ora, atat cadrelor didactice calificate titulare, cat si suplinitorilor calificati ori pensionarilor activi. In data de 30 august va avea loc ultima sedinta publica din acest an scolar, pentru ocuparea locurilor disponibile pentru suplinitorii necalificati. Vom face toate demersurile necesare astfel incat, odata cu inceperea noului an scolar, de la 1 septembrie 2011, necesarul de cadre didactice sa fie asigurat la nivelul tuturor unitatilor de invatamant din judet, a precizat inspectorul scolar Abrudan. Pentru urmatorul an scolar sunt vacante in scolile salajene aproximativ 450 de posturi pentru suplinitori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »