Note bune la prima proba de BAC tomnatic

Magazin Salajean 21 august 2007 0

Note bune la prima proba de BAC tomnatic

Peste 200 de elevi au sustinut ieri proba orala la Limba si literatura romana, acest examen fiind primul din cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din acest an. Szabo Stefan, inspector scolar adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, ne-a declarat ca nu au fost incidente in desfasurarea examenului. Am avut inscrisi pentru aceasta proba 239 de elevi, din care majoritatea s-au prezentat la examen. Au lipsit cei care sunt plecati la munca in strainatate. Notele au fost bune pana la aceasta ora (16, n.r.) si cred ca majoritatea absolventilor vor trece de aceasta proba.

Potrivit sursei citate, maine se vor sustine examenul oral la Limba si literatura maghiara doi elevi, calendarul dupa care se va desfasura aceasta sesiune de BAC urmand sa continue apoi miercuri cu examenul la limba moderna – oral, iar joi cu cel la Limba si literatura romana – scris. Pentru vineri este programat examenul la matematica, tot scris, iar luni, 27 august, absolventii vor da examen la disciplina de profil. In urmatoarele doua zile se vor sustine probele la alegere, iar rezultatele vor fi afisate vineri, 31 august, pana la ora 16.

Tot vineri vor putea fi depuse si contestatiile, pana la ora 20, rezultatele finale urmand sa fie facute cunoscute luni, 3 septembrie.

De asemenea, inspectorul a subliniat ca absolventii au avut posibilitatea de a alege la cate materii sustin bacalaureatul. Mai exact, au putut opta pentru reluarea probei la care au cazut in sesiunea trecuta sau, in cazul in care au dorit obtinerea unei note mari, pentru sustinerea examenului la toate disciplinele.

Examenele pentru sesiunea de toamna a BAC-ului sunt sustinute la Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau, iar corectarea lucrarilor se face la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »