Noi concursuri scolare

Magazin Salajean 21 noiembrie 2006 0

In baza unei conventii de colaborare incheiate cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, SC Infomedia Pro lanseaza concursul PitiCLIC adresat cadrelor didactice din gradinitele de stat sau particulare.

Perioada de desfasurare a concursului este 1 octombrie – 15 iunie 2007. Cu aceasta ocazie organizatorii concursului doresc sa puna in valoare experienta, creativitatea si spiritul jucaus de care dau dovada cadrele scolare din invatamantul prescolar. Concret, concursul consta in crearea unui scenariu de joc interactiv pe calculator, util atat celor mici, cat si cadrelor didactice proaspat intrate in sistem. Iar premiile puse la bataie nu sunt deloc de neglijat, daca avem in vedere ca premiul I este recompensat cu 1.000 de euro, premiul II cu 900 de euro, iar premiul III cu 800 de euro. De asemenea, vor fi acordate si doua mentiuni in valoare de 500 de euro fiecare.

Un alt concurs destinat copiilor este cel lansat de Fundatia Freedom House impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Protectia drepturilor Copilului si UniCredit Group. Este vorba de concursul Povestea mea, care-si propune colectarea si premierea celor mai interesante si impresionante povesti.

Povestea mea se adreseaza copiilor din ciclul primar si gimnazial si are trei sectiuni: eseu, desen si fotografie. Mai mult decat un concurs de creatie, Povestea mea se vrea un mod de stimulare a copiilor pentru a-i face sa-si exprime povestile de viata sau pe acelea ale copiilor din jurul lor.

Concursul face parte din Campania Copiii nevazuti si este o initiativa a Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in parteneriat cu Fundatia Freedom House Romania. Perioada de desfasurare este 15 septembrie – 20 noiembrie 2007.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »