Ninsorile pot pune lacat pe scolile din judet

Magazin Salajean 15 februarie 2012 0

Ninsorile pot pune lacat pe scolile din judetSuspendarea cursurilor in cateva mii de unitati de invatamant din judetele afectate de ninsorile abundente si viscol ar putea fi o masura luata si de scolile salajene. Potrivit declaratiilor inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, prognoza meteorologica din urmatoarele zile ar putea conduce, si la nivelul judetului, la modificarea sau chiar suspendarea cursurilor scolare. In situatia in care prognozele de vremea rea, ninsori abundente, se adevereste, administratiile publice locale au dreptul sa solicite conducerii unitatilor scolare modificarea programului scolar ori chiar suspendarea cursurilor. Aceasta decizie va fi comunicata Comitetului pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului Scolar pentru luarea tuturor masurilor ce se impun, a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Ioan Abrudan.

Potrivit acestuia, pana la aceasta data, nicio unitate scolara sau de invatamant prescolar nu si-a modificat programul din cauza zapezilor. Pentru o mai buna informare, punem la dispozitie linia telverde 0800 800 617, prin intermediul careia parintii pot sa se informeze daca unitatea scolara frecventata de copiii lor este deschisa, a precizat inspectorul scolar.

Pentru monitorizarea situatiei din intreaga tara, Ministerul Educatiei a solicitat Inspectoratelor Scolare sa transmita zilnic situatia privind orice modificare ar aparea in programul cursurilor scolare. In acest sens, ISJ Salaj a solicitat directorilor unitatilor scolare sa trimita starea zilnica a programului de scoala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »