Nici in a doua sesiune, elevii nu se inghesuie la testele nationale

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Nici in a doua sesiune, elevii nu se inghesuie la testele nationale

Abia 171 de elevi s-au sa sustina sesiunea de lichidare a testelor nationale care va avea loc in luna februarie, a declarat Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Salaj, ieri, intr-o conferinta de presa. Asta, desi, potrivit sursei citate, ISJ Salaj a facut tot ce a fost posibil pentru ca sesiunea a doua a testelor nationale sa fie popularizata in randul salajenilor. La testele nationale s-au inscris, pentru sesiunea din februarie, 171 de elevi. Nu stiu de ce doar atatia, dar am convingerea deplina ca am facut tot posibilul pentru o buna popularizare a acestei sesiuni de examinare. De aici incolo, optiunea e a candidatilor, a spus Abrudan.

Nici masura la care s-a gandit conducerea ISJ Salaj si prin care ar oferi cazare gratuita candidatilor in zilele de examen nu a avut mai mult succes in a-i determina pe elevii din judet sa se inscrie la sustinerea testelor. Noi ne-am aratat dispusi sa le asiguram inclusiv cazare gratuita, in zilele de examinare. Deocamdata, nu am primit in acest sens nici o solicitare, a declarat inspectorul scolar.

Drept posibile explicatii pentru numarul mic de candidati, Abrudan a mentionat faptul ca bacalaureatul poate fi promovat si fara a avea trecute testele nationale, precum si efectul psihologic creat de ideea ca testele nationale nu sunt chiar atat de importante pe cat s-a afirmat la inceput.

Cei 171 de candidati din Salaj vor sustine probele la centrul de examinare de la Scoala Gimnaziala Porolissum Zalau, iar lucrarile vor fi evaluate la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau. Cea de-a doua sesiune a testelor nationale va incepe in 4 februarie cu proba scrisa la limba si literatura romana, urmand ca a doua zi sa fie sustinut examenul scris la Limba si literatura materna. In 6 februarie se va sustine proba scrisa la matematica, in 7 februarie – la istoria Romaniei sau geografie, iar in 9 februarie vor fi afisate rezultatele. Tot in 9 februarie, in intervalul orar 16-20, se vor putea depune contestatiile. Rezultatele finale se vor afisa pe 11 februarie, pana la ora 16.

Daca elevii nu promoveaza nici aceasta ultima sesiune a testelor nationale, pot continua sa studieze la scolile de arte si meserii unde sunt inscrisi. In plus, exista posibilitatea, chiar daca nu au obtinut nota 5 la toate obiectele, sa poata intra la liceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »