Ministrul Hardau va porni 10 autobuze scolare in Salaj

Magazin Salajean 19 ianuarie 2007 0

Ministrul Hardau va porni 10 autobuze scolare in Salaj

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, va participa sambata, la ora 16, la festivitatea de predare a 10 microbuze scolare, de care vor beneficia elevii din tot atatea comune salajene. Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, confirma participarea lui Hardau la evenimentul care va avea loc in Piata situata in fata Palatului Administrativ.

In cursul zilei de ieri, o delegatie salajeana a fost prezenta la Bucuresti, pentru a lua in primire cele zece masini marca Volkswagen, iar noile microbuze scolare vor fi aduse la Zalau in cursul acestei zile. Localitatile salajene, beneficiare ale celor 10 microbuze sunt: Cizer, Marca, Salatig, Balan, Samsud, Rus, Sag, Ileanda, Romanasi si Alunis.

La evenimentul care va avea loc maine, vor mai participa reprezentanti ai autoritatilor publice judetene, ai Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, directorii scolilor beneficiare, precum si primarii celor 10 comune amintite.

Investitia face parte din programul privind Optimizarea transportului scolar prin achizitionarea de microbuze, proiect demarat de Ministerului Educatiei si Cercetarii, si care urmareste, in primul rand, facilitarea accesului la educatie pentru elevii care provin din localitatile izolate. Din spusele lui Ioan Abrudan, in urma cu o luna, din fonduri de modernizare, au mai fost cumparate, in Salaj, alte 5 autobuze similare, care au fost distribuite: Palatului Copiilor, Clubului Sportiv Scolar, Inspectoratului Scolar Judetean si comunelor Hida si Surduc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »