Ministrul Educaţiei, pentru trei zile în Zalău

Magazin Salajean 6 aprilie 2011 0

Ministrul Educaţiei, pentru trei zile în Zalău

Sfârşitul de săptămână se arată unul încărcat pentru reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. Conducerea Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului a decis ca întâlnirea anuală cu inspectorii şcolari generali din întreaga ţară să se desfăşoare în perioada 7-9 aprilie, la Zalău. Pe parcursul celor trei zile, oficialii Ministerului vor discuta probleme legate de starea învăţământului, dar vor avea loc şi dezbateri privind punerea în aplicare a Legii Educaţiei Naţionale.

Inspectorul general şcolar al ISJ Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aceasta este întâlnirea de lucru anuală programată de conducerea MECTS în fiecare an, în alt judeţ. Anul acesta s-a stabilit ca întâlnirea între ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrul secretar de stat şi directorii de direcţie cu inspectorii şcolari generali din toate judeţele ţării să aibă loc la nivelul municipiului Zalău. Aceasta se va desfăşura pe parcursul mai multor zile, respectiv în perioada 7-9 aprilie. Întâlnirea de lucru propriu-zisă va avea loc în sala de şedinţe a restaurantului Severus, începând cu ora 9, a declarat Abrudan. Potrivit acestuia, în cadrul întrunirii se vor stabili consfătuirile de lucru pentru perioada următoare.

Prezenţa ministrului Funeriu în municipiul Zalău coincide cu lansarea campaniei Tu faci legea de nota 10, ce are ca scop dezbaterea modului de punere în aplicare a noii Legi a Educaţiei Naţionale. Din precizările inspectorului general şcolar al ISJ Sălaj, această campanie este lansată pentru diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate de fiecare inspectorat şcolar din ţară cu profesorii din toată ţara. Lansarea include şi prezentarea unei broşuri, sub aceeaşi denumire a campaniei, în care sunt descrise prevederile legii şi care va fi distribuită participanţilor la întrunire. Sunt invitaţi să participe la acest eveniment peste 300 de persoane din judeţul Sălaj, între care inspectori şcolari, cadre didactice, elevi şi părinţi, precum şi cei interesaţi şi care doresc să-şi aducă un aport pentru îmbunătăţirea învăţământului românesc. Lansarea campaniei va avea loc în data de 8 aprilie, începând cu ora 15, tot în sala de conferinţe a restaurantului Severus.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »