Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, invită sălăjenii la discuţii

Magazin Salajean 24 martie 2011 0

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, invită sălăjenii la discuţii

Peste 300 de sălăjeni, între care inspectori şcolari, cadre didactice, elevi şi părinţi, sunt invitaţi să participe la lansarea campaniei Tu faci legea de nota 10!, ce va avea loc în data de 8 aprilie, în sala de conferinţe a restaurantului Severus, întrunire susţinută de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, această campanie a fost lansată pentru diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate de fiecare inspectorat şcolar din ţară cu profesorii din toată ţara. Ne adresăm astfel cadrelor didactice, părinţilor, elevilor, mediului privat, tuturor celor implicaţi în viaţa şcolii să participe la această întrunire pentru cunoaşterea şi implementarea legii învăţământului. Lansarea include şi prezentarea unei broşuri, sub aceeaşi denumire a campaniei, în care sunt descrise prevederile legii şi care va fi distribuită participanţilor la întrunire, a declarat Abrudan.

În cadrul evenimentului, reprezentanţii ministerului vor răspunde unor întrebări cheie, ale invitaţilor anume: Unde va fi organizată grupa pregătitoare, la grădiniţă sau la gimnaziu?, De ce clasa a IX-a la gimnaziu? sau Dacă politizează noua structură a consiliului de administraţie şcoala?. Totodată, se vor transmite mesaje precum stop părăsirii timpurii a şcolilor, şcoala măsoară progresul elevilor în fiecare zi, fără experimente pe copiii noştri în următorii 20 de ani etc. Potrivit sursei menţionate anterior, astfel de întâlniri vor fi organizate ulterior şi în celelalte oraşe ale judeţului de către reprezentanţii ISJ Sălaj.

În aceeaşi zi, ministrul Daniel Funeriu va participa la Zalău la o întâlnire de lucru la care au fost convocaţi să participe inspectorii şcolari generali din toate judeţele ţării.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »