Ministerul nu a mai dat niciun leu pentru naveta elevilor sălăjeni

Flavia Pintea 11 aprilie 2013 3
Ministerul nu a mai dat niciun leu pentru naveta elevilor sălăjeni

Ministerul Educaţiei nu a decontat, încă ,pentru anul şcolar în curs, naveta elevilor sălăjeni din mediul rural, care sunt nevoiţi să înveţe la şcolile sau liceele din oraş, aflate la câţiva kilometri buni de casă. Astfel, părinţii scot din buzunar, lună de lună, chiar şi 200 de lei pentru transportul copiilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, pentru anul şcolar 2012-2013 nu a fost decontată nicio sumă din contravaloarea abonamentelor achitate de copii de la începutul anului şcolar până în prezent. Valoarea totală a restanţelor pentru decontarea navetei elevilor sălăjeni se ridică la peste un milion de lei. Restanţele băneşti sunt aşteptate de aproximativ 3.600 de copii din judeţ. Dacă luna trecută reprezentanţii ISJ Sălaj sperau ca banii să fie alocaţi în perioada imediat următoare, în momentul de faţă au menţionat faptul că nu pot preciza o dată la care se vor plăti restanţele. “Nu avem nicio noutate, nu am primit nicio înştiinţare în acest sens. Singurii bani alocaţi au fost cei pentru elevii care s-au deplasat la concursurile naţionale”, au explicat oficialii ISJ Sălaj.
În prezent, peste 3.600 de elevi din Sălaj fac naveta pentru a ajunge la şcoală. Ei plătesc lunar sume cuprinse între 100 – 300 de lei.
Legislaţia actuală prevede decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu. Aceste sume se alocă din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ la care elevii sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, pentru cel mult 50 de kilometri. De asemenea, statul acoperă cheltuielile de transport pentru opt călătorii dus-întors pe semestru elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă.

 

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. ANONIM 12 aprilie 2013 at 11:49 - Reply

  stati la voi in sat ce veniti sa va dati aiere taranilorrrrr

 2. Anonim 12 aprilie 2013 at 12:09 - Reply

  Ma bucur ca sunt bani pentru Transurbis – acolo nu intarzie subventiile nici 24 H, desi nimeni nu incearca restructurarea societatii….

 3. Anonim 18 aprilie 2013 at 13:00 - Reply

  pentru cel din 12.04.2013 ora 11:49
  sa-ti fie rusine,si “taranii “cum le spui tu au dreptul la carte,la studii liceale,si poate sunt mai destepti ca tine de la oras,ei stiu sa si munceasca,nu sa stea in bar ca si voi de la oras,ca de muncit habar nu aveti,vai de tara asta…………….

Lasa un Raspuns »