Mesajul meu antidrog deschide o noua competitie

Magazin Salajean 17 februarie 2012 0

Mesajul meu antidrog deschide o noua competitieElevii salajeni sunt invitati sa participe la cea de-a IX-a editie a concursului national Mesajul meu antidrog. Aceasta competitie face parte dintr-un proiect al Agentiei Nationala Antidrog si conduce la exemple de bune practici in domeniul cooperarii cu institutiile reprezentative din mediul scolar.

Potrivit reprezentantilor Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj, proiectul are ca obiectiv general constientizarea si implicarea copiilor si tinerilor in programe de prevenire a consumului de droguri, in scopul intaririi factorilor de protectie si reducere a factorilor de risc. Rezultatele obtinute pana in prezent ne incurajeaza sa dam continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic de a conferi adolescentilor incadrati intr-o forma de invatamant o alternativa la consumul de droguri. Prin sectiunile propuse, incercam sa oferim adolescentilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive in favoarea unei vieti sanatoase, fara droguri, a declarat coordonatorul sef Valer Merce.

Sectiunile editiei a IX-a sunt: eseu literar, pagina web, film de scurt metraj, fotografie digitala, spot, arte vizuale (pictura, desen, grafica) si sport. De asemenea, exista si doua sectiuni speciale – eseu literar pentru minoritatile maghiara si rroma.

Regulamentul concursului va fi distribuit in toate unitatile scolare, iar lucrarile pot fi trimise la CPECA Salaj pana la 30 aprilie, urmand a fi jurizate. Cele castigatoare vor participa si la faza nationala a concursului.

La editia anterioara a concursului, la faza nationala, s-au remarcat cu lucrari premiate: Vlad Cristian Crecan, elev la Grupul Scolar Octavian Goga din Jibou – locul I la fotografie digitala, si elevul Emanuel Claudiu Farca, de la Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau – locul III la realizarea unei pagini Web.

La aceasta competitie sunt invitati sa participe cat mai multi elevi, indrumati si incurajati de cadrele didactice si parinti, in vederea prevenirii consumului de droguri in randul adolescentilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »