Menţiuni pentru elevii sălăjeni “La Şcoala cu Ceas”

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Menţiuni pentru elevii sălăjeni “La Şcoala cu Ceas” Cinci elevi din judeţul Sălaj au participat, la finele săptămânii trecute, la cea de a XIV-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică La Şcoala cu Ceas, organizată la Şcoala Gimnazială Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea. Potrivit inspectorului şcolar de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Mirel Matyas, în urma desfăşurării concursului, elevii sălăjeni au obţinut două menţiuni prin Vlad Lesuţan (pregătit de profesorul Bianca Niţu) – la proba individuală, şi Georgiana Liana Lung (pregătită de profesor Simion Prodan) – la proba blitz.

Lotul de elevi care a participat la concurs a fost format din elevii: Cristian Mihai Filip, în clasa a II-a, Darian Ionut Pop, în clasa a V-a, Georgiana Liana Lung, în clasa a VI-a, Horea Vasile Margin, în clasa a VIII-a, toţi de la Şcoala Gimnazială Gheorghe Lazăr Zalău, şi Lesuţan Vlad, în clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Zalău.

Tot cu această ocazie s-a desfăşurat şi sesiunea naţională de comunicări şi referate Teme pentru grupele de excelenţă, la care a participat profesorul însoţitor al elevilor participanţi la concurs, Jako Daniela, cu lucrarea Construcţii geometrice cu rigla şi compasul. Prezentarea susţinută s-a bucurat de aprecierea juriului, tema urmând să fie publicată într-o carte cu ISBN.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »