Media anilor de liceu, inutila la admiterea la facultate

Magazin Salajean 30 martie 2012 0

Media anilor de liceu, inutila la admiterea la facultate Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, este de parere ca aceste noi criterii de selectie a viitorilor studenti este binevenita. Sunt doua aspecte ce trebuie avute in vedere. Prima dintre acestea este legata de limitele autonomiei universitare. In acest fel, universitatile care au concurenta ridicata vor putea decide modalitatile de admitere si selectie a celor mai pregatiti viitori studenti. Cele cu mai putini doritori vor trebui, insa, sa isi coboare standardele. Toate acestea vor duce, inevitabil, la o crestere a calitatii invatamantului universitar. Un al doilea aspect este cel cu privire la faptul ca regulile nu se schimba in timpul jocului. Si anume, orice modificari aparute in vederea selectarii candidatilor, in acest caz prin examene de admitere sau in functie de media obtinuta la examenul de bacalaureat, vor trebui facute elevilor cel putin inainte de inceperea anului universitar. Absolventii de liceu vor trebui sa se prezinte, cel mai probabil din aceasta vara, la examene pentru admiterea la facultate. Ministerul Educatiei a modificat, printr-un ordin de ministru, regulile prin care universitatile din tara incadreaza studentii pentru programul de licenta. Mai precis, viitorii studenti care vor sa dea admiterea la facultate, in aceasta vara, vor trebui sa sustina un examen sau sa depuna un dosar cu media de la examenul de bacalaureat. Aceste modificari au fost introduse pentru eliminarea organizarii de admitere in invatamantul superior pe baza mediilor din anii de liceu, cum era in anii trecuti.

Elevii trebuie sa stie din timp pentru ce anume sa se pregateasca pentru a-si putea continua studiile in invatamantul universitar, ne-a declarat Ioan Abrudan.

Documentul care prevede aceste modificari a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei inca din data de 13 martie a anului in curs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »