Marsul elevilor de liceu, amanat din cauza ploilor

Magazin Salajean 17 mai 2012 0

Marsul elevilor de liceu, amanat din cauza ploilor

Vremea ploioasa a stricat planurile organizatorilor marsului liceenilor zalauani, planificat pentru ziua de ieri. Elevii aveau de parcurs drumul de la unitatile liceale la care sunt inscrisi si pana pe platoul de marmura din fata Prefecturii Salaj.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat ca s-a luat aceasta decizie de amanare a marsului din cauza conditiilor meteo nefavorabile, respectiv ploi abundente. Nu puteam cere elevilor sa strabata municipiul pe o asa vreme ploioasa, riscand astfel sa se imbolnaveasca. Prin urmare, am anuntat toti participantii la acest mars, directori de scoli, cadre didactice si elevi ca activitatea se amana, a precizat inspectorul scolar Abrudan.

Directorul Centrului Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Salaj, Melania Gardan, ne-a comunicat faptul ca marsul, cel mai probabil, va fi reprogramat. Acest mars presupune o prezentare a tuturor liceelor din municipiu, astfel incat elevii de gimnaziu sa fie cat mai informati la alegerea unitatii liceale la care vor studia timp de patru ani. Din aceste considerente, probabil ca activitatea va fi programata pentru o alta zi, a afirmat Melania Gardan.

Marsul a fost inclus in sirul activitatilor derulate in cadrul targului ofertei educationale Pasi in cariera, organizat in perioada 14-16 mai, de CJRAE Salaj, ISJ Salaj si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Salaj. Targul a oferit posibilitatea elevilor de a accesa informatii clare despre specializarile, profilele si domeniile de scolarizare pentru fiecare unitate de invatamant liceala din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »