Marele Trofeu al Concursului National de Proiecte de Mediu a ajuns in Salaj

Magazin Salajean 2 august 2011 0

Marele Trofeu al Concursului National de Proiecte de Mediu a ajuns in Salaj

Medalia de Aur si Marele Trofeu al Concursului National de Proiecte de Mediu Iasi 2011 – sectiunea gimnaziu au ajuns in Salaj, echipajul format din profesorii de biologie Kovacs Zoltan si Mate Zoltan si elevii Balog Bogdan (Grupul Scolar „Cserey-Goga” din Crasna) si Raul Pausan (Scoala Gimnaziala Virsolt), ambii din clasa a VII-a, reusind sa fie cei mai buni participanti la aceasta competitie.

Pe langa distinctiile sus amintite, salajenii au castigat dreptul de a reprezenta Romania la Concursul International de Mediu, care va avea loc in Grecia. „Titlul proiectului castigator este << Drosera rotundifolia - un miracol al naturii >>. Proiectul a constat in actiuni de protectie a speciei de plante carnivore Roua-cerului, o comoara naturala a judetului Salaj, care populeaza rezervatia naturala << Mlastina de la Iaz >>”, ne-a declarat profesorul Kovacs Zoltan.

La sectiunea liceu a aceleiasi competitii, un alt echipaj salajean, coordonat de prof. Kovacs Zoltan si format din elevii Roxana Flonta, clasa a IX-a si Ovidiu Filip– clasa a X-a, ambii de la Grupul Scolar „Cserey-Goga” Crasna, a obtinut medalia de argint. Proiectul care a adus in Salaj aceasta medalie priveste protejarea a doua specii de raci de pe teritoriul judetului nostru. Cu acelasi proiect, echipajul a castigat si Premiul de Excelenta pentru cercetare la Sesiunea Nationala de Comunicari a Elevilor 2011, organizata la Baia Mare, precum si Premiul Special al Academiei de Stiinte din Ungaria.

„Participarea la aceste competitii a fost posibila datorita sponsorilor pe care i-am avut si care sunt Grupul Scolar << Cserey-Goga >>, Primaria Comunei Crasna, Scoala Gimnaziala Virsolt, Primaria Comunei Plopis, SC Simex SA si HUFI COM SRL”, a declarat prof. Kovacs Zoltan, subliniind ca rezultatele obtinute la aceste concursuri de nivel national dovedesc inca o data ca, in domeniul biologiei, cercetarea este foarte bine reprezentata in Salaj, „pasiunea si daruirea cadrelor didactice si a elevilor aducand judetul pe podiumurile competitiilor nationale si internationale”.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »