Majoritatea candidatilor salajeni au promovat la limita bacalaureatul

Magazin Salajean 8 septembrie 2010 0

Majoritatea candidatilor salajeni au promovat la limita bacalaureatulPe langa faptul ca nici jumatate dintre candidati nu a promovat in sesiunea de toamna examenul de bacalaureat, si rezultatele celor admisi lasa de dorit. Marea majoritate abia a trecut pragul notei 6 (sase), minimul necesar pentru a primi diploma de bacalaureat.

Doar 43 la suta dintre candidatii care au sustinut in sesiunea de toamna examenul de bacalaureat au fost declarati Admis. Este vorba de 222 de absolventi de liceu, atat din promotiile anterioare cat si cea curenta, care au obtinut o medie la probele de bacalaureat de minim 6 (sase). Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, 84 de candidati au fost la un pas sa promoveze examenul, obtinand medii cuprinse intre 5 (cinci) si 5,99.

Dintre candidatii declarati admisi, 183 au obtinut medii cuprinse intre 6 (sase) si 6,99, in timp ce alti 35 au promovat cu medii intre 7 (sapte) si 7,99. Doar patru absolventi de liceu au trecut examenul de bacalaureat cu medii cuprinse intre 8 (opt) si 8,99. Niciun candidat nu a obtinut note peste 9 (noua).

Rezultatele obtinute in aceasta sesiune de bacalaureat se incadreaza in normalitate, tinand cont ca la calcularea mediei nu intra si notele obtinute la probele orale, a mentionat inspectorul general Abrudan. Potrivit acestuia, si promovabilitatea inregistrata in judetul Salaj este peste media pe tara, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat pentru sesiunea august-septembrie, la nivel national, fiind de 32,31 de procente.

Dintre cei 514 candidati evaluati, 79 au depus contestatii pentru reevaluarea lucrarilor. Rezolvarea acestora a fost programata pentru zilele de 7 si 8 septembrie, iar afisarea rezultatelor finale este programata joi, 9 septembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »