Mai putine probe la Bacalaureat

Magazin Salajean 12 noiembrie 2009 0

Mai putine probe la BacalaureatAbsolventii cursurilor liceale care au obtinut deja, pe cont propriu, certificatele de competenta lingvistica sau digitala internationale sunt scutiti de aceste probe in cadrul examenului de Bacalaureat. Masura a fost luata de Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii, ca probele de evaluare a cunostintelor de limba straina si a competentelor digitale sa fie echivalate cu certificatele deja obtinute. Astfel, elevii trebuie doar sa dovedeasca faptul ca au un nivel de competenta lingvistica egal sau superior nivelului B1, corespunzator Cadrului European Comun de Referinta pentru Limbi. Ministerul Educatiei recunoaste competentele lingvistice deja atestate printr-un certificat Cambridge, IELTS (International English Language Testing System), TOEFL (Test of English as a Foreign Language) si TOEIC (Test of English for International Communication). Pentru competentele digitale exista doua tipuri de certificate care se recunosc: ECDL Start si ECDL Complet. Elevii care detin aceste certificate nu vor mai sustine proba de competente digitale. Pe diploma de Bacalaureat se va nota nivelul la care elevul stie sa utilizeze calculatorul: mediu sau avansat.

Candidatii care solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la examenele cu recunoastere internationala trebuie sa depuna la secretariatul unitatii de invatamant in care functioneaza comisia de Bacalaureat o cerere scrisa, insotita de o copie legalizata a certificatului sau a diplomei mentionate.

Documentele trebuie depuse in perioada 1-14 mai pentru sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat, respectiv 5-9 iulie, pentru sesiunea de toamna. In cazul in care se inregistreaza intarzieri in eliberarea certificatului de catre institutia care administreaza examenul respectiv, candidatii pot depune, in perioada mentionata, o adeverinta eliberata de institutie. Elevii care detin deja certificate de competente lingvistice si digitale vor sustine doar probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Nota finala va fi media aritmetica a celor trei, respectiv patru, probe scrise, pentru cei care au dat examen scris si in limba materna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »