Mai putine gradatii de merit pentru dascalii salajeni

Magazin Salajean 14 martie 2012 0

Mai putine gradatii de merit pentru dascalii salajeniDoar profesorii aflati la catedra mai pot concura, incepand din acest an scolar, pentru obtinerea gradatiei de merit, considerata drept cea mai consistenta recompensa din invatamant: un plus de 25 la suta la salariul de incadrare pentru urmatorii cinci ani. Personalul din secretariat, de la contabilitate si bibliotecarii din scoli, care aveau pana acum dreptul sa solicite aceasta gradatie de merit, au fost eliminati din lista potentialilor beneficiari.

Modificarea legislatiei privind acordarea gradatiilor de merit, respectiv excluderea personalului didactic auxiliar din lista beneficiarilor eligibili, a condus la scaderea numarului potentialilor beneficiari din toate judetele tarii, printre care si din Salaj.

Inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Szabo Stefan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca aceasta noutate va fi pusa in aplicare din acest an, la selectarea dosarelor in vederea acordarii gradatiilor de merit. Incepand din acest an scolar, nu vor mai fi luate in considerare dosarele depuse de personalul auxiliar in vederea obtinerii gradatiilor de merit. Legislatia aferenta prevede acordarea gradatiilor de merit pentru 16 la suta din personalul didactic, respectiv din 3.243 de posturi de cadre didactice, insemnand 518 gradatii de merit. Numarul acordat este astfel redus cu circa 20-30 de gradatii de merit fata de anii anteriori, a declarat Szabo Stefan.

Potrivit sursei citate, acele gradatii acordate in prezent personalului auxiliar din scolile salajene sunt valabile pana la expirarea perioadei de cinci ani. Gradatiile de merit se acorda pe o perioada de cinci ani, reprezentand 25 la suta din salariul de incadrare. Numarul gradatiilor de merit acordat se calculeaza in functie de procentul mentionat, modificandu-se anul in functie de numarul celor carora le expira perioada de acordare. La aceasta ora, in judet sunt in plata 390 de gradatii de merit. Prin urmare, in acest an raman disponibile doar 128 de locuri in vederea depunerii dosarelor pentru obtinerea gradatiei de merit, a afirmat inspectorul general adjunct al ISJ Salaj.

Dosarele in vederea obtinerii gradatiilor de merit se pot depune incepand de joi, 15 martie, si pana in data de 11 aprilie. Dosarele vor fi evaluate de catre comisiile consultative ale disciplinelor (30 de discipline) pana in 20 aprilie.

In intervalul 25 aprilie – 4 mai, comisia de coordonare pentru acordarea gradatiilor de merit va verifica, impreuna cu reprezentantii sindicali, modul de evaluare a dosarelor. Listele cu candidatii vor fi inaintate, in perioada 8-11 mai, consiliului de administratie al ISJ Salaj, urmand ca in 14 mai sa fie afisata lista cu candidatii eligibili. Dupa solutionarea eventualelor contestatii, va fi validata, in 26 mai, lista finala a candidatilor propusi Ministerului Educatiei in vederea acordarii gradatiilor de merit. Lista beneficiarilor de gradatii de merit va fi afisata in 30 iulie, prin ordin de ministru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »