Mai puţin de un sfert dintre candidaţi au promovat bacalaureatul

Mihaela Oprea 2 septembrie 2012 0
Mai puţin de un sfert dintre candidaţi au promovat bacalaureatul

Doar aproximativ 23 la sută dintre cei 852 de candidaţi sălăjeni care s-au prezentat la examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă au fost declaraţi reuşiţi. Niciun candidat nu a obţinut media 10 în această sesiune a examenului de bacalureat.
Potrivit informaţiilor furnizate de inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop, promovabilitatea înregistrată în această sesiune de bacalaureat este de 23,71 la sută. “Doar 852 dintre cei 1.050 de candidaţi înscrişi în această sesiune de bacalaureat s-au prezentat pentru susţinerea probelor de examen. Un singur elev a fost eliminat din examen după ce a fost prins în sala de examen cu telefonul mobil. La afişarea primelor rezultate, 649 de candidaţi au fost declaraţi respinşi, în timp ce doar 202 au promovat acest examen. Promovabilitatea înregistrată în sesiunea de toamnă a bacalaureatului este, astfel, de 23,71 la sută”, a declarat Maria Pop.
În privinţa mediilor obţinute, majoritatea dintre cei reuşit au trecut la limită pragul promovabilităţii. Mai precis, 144 dintre cei puţin peste 200 de candidaţi reuşit au obţinut medii între 6 şi 6,99, un număr de 47 au primit medii între 7 şi 7,99, doar opt candidaţi au primit medii între 8 şi 8,99 în timp ce doar trei candidaţi au fost notaţi între 9 şi 9,99. Niciun candidat nu a primit media 10.
Candidaţii nemulţumiţi de notare au la dispoziţie intervalul orar 16-20, în cursul zilei de duminică, pentru depunerea contestaţiilor. După soluţionarea acestora, candidaţii vor putea afla, în 5 septembrie, rezultatele finale la examenul de bacalaureat.
Doar 350 dintre aceştia au urmat cursurile de pregătire suplimentară organizate de licee în scopul însuşirii cunoştinţelor necesare promovării examenului. Promovabilitatea înregistrată în prima sesiune de bacalaureat din acest an a fost de 42,92 la sută.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »