Lupta acerba pentru un post de profesor

Magazin Salajean 25 iunie 2010 0

Lupta acerba pentru un post de profesorPeste 700 de cadre didactice si-au depus dosarele pentru concursul de titularizare din 14 iulie, pentru continuitate si suplinire in speranta ca vor obtine un loc de munca in unitatile de invatamant din judetul Salaj. Astazi este ultima zi in care doritorii isi mai pot inscrie dosarele pentru titularizare, continuitate si suplinire.

Salariile mici din invatamant si masurile de austeritate anuntate de Guvern nu-i opresc pe profesori sa aspire la statutul de titular in unitatea de invatamant in care predau.

Peste 530 de cadre didactice si-au depus dosarele pentru concursul de titularizare, inscrierile avand loc pana cel tarziu astazi, la ora 15, la centrul de examinare al judetului, respectiv la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau. Alti 267 de dascali au optat pentru continuitate, in timp ce 32 de dosare au fost depuse de candidati pentru detasare la cerere.

Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, a declarat ca din cauza numarului mare de dosare depuse, multi dintre profesori vor ramane fara loc de munca din toamna. Anul acesta sunt scoase la concurs 550 de posturi, dintre care doar 100 sunt titularizabile, un numar de doua ori mai mic decat in anii trecuti. Se resimte criza financiara prin faptul ca multi vor alege si posturile din mediul rural, chiar si de la capat de judet, pentru a avea un loc de munca, a precizat Viorel Lungu. Potrivit sursei citate, din cauza numarului mare de suplinitori calificati care s-au inscris la concursul de titularizare, suplinitorii necalificati s-ar putea sa iasa din sistem.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »