Lucrarile de la titularizare, evaluate in 11 centre din tara

Magazin Salajean 14 iulie 2010 0

Lucrarile de la titularizare, evaluate in 11 centre din tara

La examenul de titularizare ce se desfasoara astazi, la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau s-au inscris 590 de cadre didactice, care se bat pentru 100 de locuri. Intrucat lucrarile nu vor mai fi corectate la nivel de judet, ci in 11 centre din tara, calendarul concursului a suferit mici modificari, pentru a se evita eventualele tentative de frauda, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Ioan Abrudan, inspectorul scolar general: Metodologia de organizare a suferit unele modificari, care nu ii vor afecta in niciun fel pe candidatii care se vor prezenta la examen. Noile prevederi ne obliga sa ducem lucrarile in 11 centre de evaluare din tara, respectiv Alba, Bucuresti, Brasov, Cluj, Dambovita, Iasi, Neamt, Prahova, Sibiu, Timis si Valcea. Intrucat va fi nevoie de o zi pentru transportul lucrarilor in respectivele locatii, calendarul examenului s-a schimbat.

Astfel, precizeaza Abrudan, daca pana acum afisarea rezultatelor trebuia sa se faca pana in 16 iulie, dupa noua metodologie, candidatii isi vor cunoaste notele in perioada 16-18 iulie. Depunerea contestatiilor este programata pentru 18 si 19 iulie, cu o intarziere de doua zile fata de termenul initial, iar solutionarea lor se va face in 20 iulie, iar nu in 19 iulie. Dat fiind faptul ca rezultatele finale vor fi afisate in 21 iulie, sedinta publica pentru repartizarea pe post a cadrelor didactice care au obtinut minim nota 7 se va tine in perioada 22-23 iulie, a mai spus seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj.

Referindu-se la transportul lucrarilor catre centrele de evaluare din tara, Abrudan a declarat ca acesta se va face in regim de securitate: Un reprezentant al Inspectoratului si unul al politiei vor prelua lucrarile de la comisia de examinare si vor asigura transportul lor in centrele de evaluare stabilite de minister.

De asemenea, pentru o mai mare securizare a lucrarilor, fiecarui candidat la examenul de titularizare i se va da un cod unic, care sa contina numele cadrului didactic si codul numeric personal. La intrarea in salile de examen, acestia vor primi cate zece etichete autoadezive cu propriul cod, pe care le vor lipi pe fiecare foaie de examen scrisa.

Peste 500 de liceeni la bac-ul din toamna

542 de elevi salajeni care au promovat ultima clasa de liceu dupa sustinerea corigentelor si cei care nu au luat note de trecere la una sau mai multe probe ale examenului organizat in sesiunile anterioare se pot inscrie pentru a doua sesiune a bacalaureatului, programata intre 23 august si 9 septembrie. Testarea va avea loc la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau, in aceeasi unitate de invatamant, dar intr-un alt corp de cladire, urmand sa aiba loc si evaluarea lucrarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »