Locul I la concursul international Creativitate si traditie in noaptea de Craciun

Magazin Salajean 21 decembrie 2010 0

Sarbatorile de iarna sunt un prilej de bucurie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Cu acest prilej, Scoala Generala Mihai Eminescu Arad, in parteneriat cu Liceul de Arta Sabin Dragoiu Arad, Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau si Scoala cu clasele I-VIII Vatra Moldovitei, judetul Suceava, au organizat, in data de 10 decembrie 2010, prima editie a concursului international Creativitate si traditie in noaptea de Craciun.

Concursul a fost organizat pe trei sectiuni, care sa puncteze creativitatea si pastrarea traditiilor pentru sarbatorile de iarna. Astfel, la o prima sectiune Ornamente de Craciun, tehnica de lucru, precum si materialele folosite pentru confectionarea ornamentelor au fost la alegerea fiecarui participant. La categoria prezentari in Power-point a diferitelor obiceiuri si traditii de Craciun concurentii au trebuit sa fie cat mai originali in prezentarea a 15 slide-uri reprezentand Craciunul. La sectiunea Colinde si obiceiuri de Craciun, elevii au avut de prezentat colinde si traditii specifice zonelor din care provin.

In calitate de initiator al concursului, invatatoarea Maria Pop, de la Liceul Sportiv Avram Iancu Zalau, a facut cunoscut acest concurs in scoala. Astfel au fost trimise la termen lucrarile realizate de elevii claselor I-IV, indrumati de doamnele invatatoare, precum si desemnarea unui grup de colindatori care au prezentat colinde specifice tinutului local. La sectiunea Power-point a fost prezentat obiceiul Calusarii, specific satului Mesesenii de Sus, sub indrumarea profesorului Nicolae Pop. In urma jurizarii, grupul compus din Magda Pintea, Maria Coste si Denisa Gudea, eleve in clsasa a VI-a, indrumate de profesoara Valeria Coste, imbracate in straie pe care le-au purtat parintii nostri, s-a prezentat onorabil, obtinand premiul I. De asemenea, pentru implicarea in initierea si organizarea concursului international, invatatoarea Maria Pop a primit diploma de excelenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »