Licentiatii Spiru Haret, scutiti de o noua licenta in septembrie

Magazin Salajean 10 septembrie 2010 0

Licentiatii Spiru Haret, scutiti de o noua licenta in septembriePeste 550 de absolventi ai Universitatii Spiru Haret – Filiala Zalau, care s-au inscris pentru a sustine din nou licenta in septembrie, au scapat de examen. Licenta a fost suspendata pana la un termen inca necunoscut.

Absolventii Universitatii Spiru Haret – Filiala Zalau, ale caror diplome de licenta nu le sunt recunoscute, nu mai sunt presati sa sustina din nou examenul de licenta, cel putin, deocamdata. Directorul filialei Zalau, Florian Tuduce, ne-a declarat, ieri, ca examenul nu se mai sustine, insa nu si daca absolventii vor mai trebui sa dea un nou examen. Am primit o instiintare de la centru ca examenul de licenta, stabilit in perioada 15-30 septembrie, nu se mai sustine. Asteptam mai multe detalii din partea conducerii daca se va mai organiza un alt examen de licenta, a declarat Tuduce.

Aceasta incetitudine planeaza asupra celor aproximativ 2.500 de studenti ai Universitatii Spiru Haret – Filiala Zalau care au absolvit in anii 2008 si 2009, respectiv in februarie 2010, formele de invatamant ID si FR neacreditate. Cu atat mai mult sunt afectati de aceste modificari, aparute inainte cu o saptamana de licenta, cei peste 550 de absolventi care s-au inscris deja si pregatit pentru un nou examen.

Ministerul Educatiei si Universitatea Spiru Haret nu au reusit insa sa ajunga la un acord privind conditiile de desfasurare a acestui examen. Astfel ca, reprezentantii universitatii suspenda examenul pana cand o sa apara un act normativ din partea Ministerului Educatiei, un document juridic ferm, din care sa rezulte conditiile clare de desfasurare a examenului. Intre timp, aproximativ 15.000 de absolventi aflati in aceasta situatie raman cu diplomele nerecunoscute. Aproximativ 2.500 dintre acestia sunt absolventi ai Filialei Zalau a Universitatii Spiru Haret.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »