Licenta Spiru Haret ramane o enigma

Magazin Salajean 22 septembrie 2010 0

Licenta Spiru Haret ramane o enigma Absolventii Universitatii Spiru Haret care nu au inca o diploma de licenta valabila mai au de asteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare.

Reprezentantii Universitatii Spiru-Haret nu au primit inca niciun raspuns de la Ministerul Educatiei si spun ca, cel mai probabil, nu va mai fi organizata o sesiune extraordinara de licenta pentru aceste serii de studenti. Aproximativ 15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la USH raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce a fost amanata sesiunea de reexaminari, nivel licenta. In jur de 2.500 dintre acestia sunt absolventi ai Filialei Zalau a USH.

Conducerea universitatii a renuntat la examenele de relicentiere pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ, care sa specifice clar conditiile de examinare a absolventilor. Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, releva ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema. Patru ani inseamna opt sesiuni pentru ca este una in februarie si una in iunie, sesiunile care sunt cele regulare.

Totusi, reprezentantii USH recunosc ca organizarea sesiunii speciale pentru relicentierea absolventilor, programata in perioada 15-30 septembrie, nu era sustinuta de legislatia in vigoare. Drept urmare, nu se stie daca vor mai apela la sesiuni extraordinare. Potrivit acestora, acea intelegere din vara care a fost relativ pripita pentru organizarea acelei sesiuni, sub presiunea situatiei dificile pe care o aveau absolventii, nu a avut un temei juridic dupa cum s-a dovedit ulterior din consultarile cu juristii USH si cei ai ministerului. In cele din urma, aceasta sesiune a fost suspendata. Pentru o noua sesiune, conducerea universitatii va recurge din nou la consultari cu ministerul de pe urma careia spera ca vor solutiona odata pentru totdeauna aceasta problema a diplomelor nerecunoscute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »