Liceenii salajeni isi ineaca tineretea in alcool

Magazin Salajean 14 octombrie 2011 0

Liceenii salajeni isi ineaca tineretea in alcool

Un studiu realizat de catre Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj releva faptul ca aproape jumatate dintre subiectii intervievati au ajuns cel putin o data in stare de betie. Rezultatul este cu atat mai alarmant cu cat analiza a vizat peste 300 de elevi de liceu din judetul Salaj.

Potrivit coordonatorului Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj, Valer Merce, studiul a fost realizat urmare a faptului ca adolescentii din ziua de astazi sunt tot mai expusi la consumul de alcool, tutun si droguri. In cadrul studiului au fost aplicate aproximativ 400 de chestionare, un numar de 338 dintre acestea fiind validate. Din rezultatele obtinute se releva faptul ca aproape jumatate dintre adolescentii intervievati, respectiv 48,3 la suta, au ajuns cel putin o data in viata in stare de betie, 31,3 procente dintre acestia au ajuns in aceeasi stare in ultimul an si 13 la suta au ajuns in stare de betie in ultimele 30 de zile. Din pacate, adolescentii adopta cu usurinta comportamente de risc precum consumul de alcool, tutun sau alte droguri, din cauza anturajului, uneori chiar din familie, a declarat Valer Merce.

Avand la baza aceste rezultate alarmante, reprezentantii Centrului, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Salaj, au decis initierea unui proiect intitulat COOL fara AL

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »