Liceenii sălăjeni, experimentaţi în lingvistică

Magazin Salajean 15 iunie 2011 0

Liceenii sălăjeni, experimentaţi în lingvistică

Peste 60 la sută dintre candidaţii sălăjeni care au susţinut, săptămâna trecută, proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română au primit calificativul de utilizator experimentat. După trei zile de examinări, cei 2.397 de tineri au trecut cu brio evaluarea competenţelor lingvistice, singura posibilitate de a nu promova fiind neprezentarea la examen ori tentativa de fraudare.

După cum a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, dintre candidaţii prezenţi la proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română, 1.464 de liceeni au primit calificativul de utilizator experimentat, 636 de utilizator avansat şi 297 de utilizator mediu. Pentru un număr de 179 de absolvenţi de liceu, prima probă din cadrul examenului de bacalaureat le este recunoscută din sesiunile anterioare.

Cel mai bun rezultat s-a înregistrat la Liceul Ortodox Sfântul Nicolae din Zalău unde, din cei 25 de candidaţi examinaţi, toţi au primit calificativul de utilizator experimentat. Locul doi este rezervat Grupului Şcolar Mihai Viteazul Zalău. Din cei 184 de absolvenţi prezentaţi la această probă, 91 la sută, respectiv 169 de candidaţi, au primit nivelul de competenţă experimentaţi, în timp ce doar 15 au fost declaraţi utilizatori avansaţi. Colegiul Naţional Silvania Zalău se situează pe locul trei privind rezultatele obţinute de proaspeţii asbolvenţi. Astfel, din 255 de candidaţi, 230 au fost încadraţi la primul nivel de evaluare, ca utilizator experimentat, 24 sunt de nivel avansat şi doar unul a fost notat ca utilizator mediu.

La cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat, de evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba maternă, au fost evaluaţi 411 candidaţi, 18 având această probă recunoscută din seriile anterioare. Peste 80 la sută dintre aceştia, mai precis, 336 de candidaţi, au obţinut nivelul de competenţă utilizator experimentat, 52 de tineri au primit calificativul de utilizator avansat şi 23 de nivel mediu.

Examenul de bacalaureat continuă cu proba de evaluarea competenţelor digitale, candidaţii urmând să se prezinte la examen până în data de 17 iunie. Începând din data de 26 iunie, absolvenţii de liceu vor intra la probele scrise.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »