Liceele salajene isi prezinta oferta educationala

Magazin Salajean 10 mai 2012 0

Liceele salajene isi prezinta oferta educationalaElevii aflati in ultimul an de gimnaziu sunt asteptati, pe parcursul saptamanii urmatoare, sa studieze oferta educationala a unitatilor de invatamant liceale pentru anul scolar viitor. Inspectoratul Scolar Judetean Salaj si Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala organizeaza, in perioada 14-16 mai, Targul ofertei educationale Pasi in cariera. Spre deosebire de anii anteriori, la aceasta editie si-au exprimat dorinta de participare si unitatile de invatamant universitar.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ca deschiderea festiva a evenimentului va avea loc luni, incepand cu ora 14, in sala festiva a Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau. Aceasta activitate se va derula pe parcursul a trei zile in care unitatile au ocazia sa-si prezinte oferta educationala pentru anul scolar urmator, sa vina in sprijinul orientarii profesionale a elevilor. Un element de noutate este faptul ca institutiile de invatamant superior si-au exprimat dorinta de a participa la targ, a declarat inspectorul scolar. Potrivit sursei citate, in evenimentele de saptamana viitoare vor fi incluse unele surprize pentru participanti, dezvaluite doar la targ.

Pasi in cariera ofera sansa elevilor si parintilor acestora de a primi informatii clare despre specializarile, profilele si domeniile de scolarizare pentru fiecare unitate de invatamant liceala din judet. In plus, elevii vor avea la dispozitie, in scurt timp, o brosura infromativa despre toate unitatile liceale din judet.

Unele unitati liceale din judet au inceput deja activitatile pentru prezentarea ofertei educationale. Spre exemplu, Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau organizeaza chiar in aceasta saptamana, in cadrul evenimentului Zilelor Scolii, activitatea Scoala mea, alegerea mea. Elevii sunt invitati si astazi sa viziteze unitatea scolara, sa studieze oferta educationala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »