Liceele sălăjene îşi prezintă atuurile la Târgul ofertei educaţionale “Paşi în carieră”

Magazin Salajean 18 mai 2011 0

Liceele sălăjene îşi prezintă atuurile la Târgul ofertei educaţionale “Paşi în carieră”

Timp de trei zile, începând de astăzi, elevii aflaţi în ultimul an de gimnaziu sunt invitaţi să studieze atent oferta educaţională pusă la dispoziţie de către unităţile de învăţământ liceale din judeţ. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională organizează, în perioada 18-20 mai, Târgul ofertei educaţionale Paşi în carieră. Deschiderea festivă a evenimentului are loc în cursul zilei de astăzi, începând cu ora 14, în sala festivă a Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalău.

După cum a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul şcolar general al ISJ Sălaj, Ioan Abrudan, acest târg se organizează anual în judeţ. Prin intermediul acestei activităţi dăm posibilitatea liceelor de a-şi prezenta oferta educaţională pentru anul şcolar următor. Elevii claselor a VIII-a, precum şi părinţii şi cadrele didactice ale acestora sunt invitaţi la acest târg pentru a primi informaţii clare despre specializările, profilele şi domeniile de şcolarizare pentru fiecare unitate de învăţământ liceală din judeţ, a declarat Abrudan. Potrivit acestuia, Târgul ofertei educaţionale Paşi în carieră se va desfăşura în sala de sport a colegiului menţionat anterior, unde vor fi organizate standuri pentru fiecare unitate liceală.

Tot în atenţia elevilor aflaţi în ultimul an de gimnaziu, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a fost lansat Ghidul candidatului la admiterea în învăţământul liceal de stat. Inspectorul şcolar Abrudan a menţionat că această publicaţie va fi distribuită fiecărui elev de clasa a VIII-a şi părinţilor acestora, precum şi unităţilor de învăţământ din judeţ.

Prezentarea ofertei educaţionale pentru anul şcolar următor este o activitate importantă pentru licee, cu atât mai mult cu cât, începând de anul viitor, fondurile acordate de la stat vor fi în funcţie de numărul de elevi înscrişi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »