La Zalău se face şi Politehnică

Magazin Salajean 18 mai 2011 0

La Zalău se face şi Politehnică

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca continuă şi în anul şcolar 2011-2012 pregătirea de nivel superior a tinerilor din Zalău. Vor fi disponibile, după cum a precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, profesorul universitar dr. Ioan Vuşcan-directorul filialei din Zalău a UTCN, 80 de locuri pentru două specializări. Este vorba de Inginerie industrială şi Ingineria procesării materialelor, pentru care sunt disponibile 60 de locuri la buget (câte 30 pentru fiecare specializare) şi 20, cu taxă (câte 10 locuri pentru fiecare specializare), iar înscrierile vor avea loc în perioada 12-16 iunie. Admiterea se va face prin concurs de dosare, respectiv, se va ţine cont de media din anii de liceu la matematică sau fizică şi de media obţinută la examenul de Bacalaureat.

Demersurile pentru a iniţia şi dezvolta la Zalău un învăţământ universitar au beneficiat de susţinerea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, a Primăriei Municipiului Zalău şi a unor parteneri economici, companii multinaţionale (Tenaris, Michelin, Rominserv), care sunt principalii beneficiari ai forţei de muncă pregătită de noi. Am dezvoltat la Zalău un învăţământ de tip licenţă cu competenţe şi abilităţi similare celor de la Cluj, iar pe viitor intenţionăm să diversificăm paleta de specializări, a subliniat Ioan Vuşcan.

Centru zonal de instruire pentru studenţi

Mai mult, la Zalău, vor fi create condiţii pentru urmarea cursurilor de masterat, aşa cum a subliniat ieri Tiberiu Marc, preşedintele CJ, dar mai ales pentru deschiderea unui Centru zonal de instruire în comanda numerică a maşinilor unelte. Deschirea acestuia depinde de achiziţionarea aparaturii necesare şi autorizarea spaţiului. S-a menţionat şi faptul că administraţia judeţeană a pus, din anul 2006, la dispoziţia UTCN spaţiu pentru derularea cursurilor, în fosta Şcoală nr. 13 Meseşul. Universitarii clujeni au investit aici peste 11 miliarde de lei vechi pentru modernizare (geamuri şi uşi termopan, instalaţii, aparatură). În Zalău, 300 de tineri urmează cursurile Politehnicii, fără a fi nevoiţi să se deplaseze la Cluj. Anul acesta va absolvi cursurile UTCN, cea de-a treia promoţie.

Primăvară Studenţească la Zalău

Nu doar pentru a-i determina să ne aleagă, ci şi pentru a-i contamina pe viitori cursanţi cu atmosfera vieţii de student de la Cluj, (cu latura ei artistică şi extra-profesională), organizăm cea de-a doua ediţie a Festivalului Primăvara Sudenţească la Zalău. Manifestarea va avea loc mâine, 19 mai, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Vor evolua: Ansamblul folcloric Românaşul, Trupa de Umor Brigada Bum, Formaţia de Break-Dance Infinit Skills, Cenaclul Folk Observator, a dezvăluit directorul filialei din Zalău a UTCN.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »