La Balul Balurilor 2011: S-au desemnat Miss si Mister Boboc

Magazin Salajean 30 decembrie 2011 0

La Balul Balurilor 2011: S-au desemnat Miss si Mister Boboc	Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau a fost inca o data, in cursul saptamanii trecute, platoul scenetelor de teatru si film. De aceasta data, protagonistii au fost elevii claselor a IX-a care au castigat anul acesta titlurile de Miss si Mister Boboc, respectand tematica celei mai mari competitii din liceele salajene, respectiv Balul Balurilor Fiecare-n filmul lui 2011. Evenimentul a fost unul caritabil, banii stransi din vanzarea biletelor si sponsorizari fiind donati unui elev in ultimul an de liceu cu grave probleme de sanatate.

Competitia a fost organizata de Consiliului Local al Tinerilor (CLT) Zalau , in parteneriat cu Primaria municipiului Zalau, Casa de Cultura a Sindicatelor si Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare Locala Agapis. Potrivit coordonatorului CLT Zalau, Claudia Pop, concurentii au trebuit sa-si dovedeasca abilitatile pentru castigarea celor mai ravnite titluri de boboci. Pe parcursul competitiei au fost cinci probe: cea de prezentare cu specific temei alese din filme; o sceneta pregatita de fiecare echipa; un dans de grup cu tema specifica Craciunului; un dans pe perechi pe un colaj de piese in patru stiluri: rock, vals, muzica populara si disco; o proba surpriza, in care fiecare dintre concurenti a trebuit sa redea grafic intelesul cuvantului supercalifragilistcexpialidocion. Pe langa prestatia concurentilor, au intretinut atmosfera invitatii speciali: Tania Kramar, trupa de dans New Style, trupa Trapnest, Ansamblul Columna si cativa dansatori locali de break dance.

In final, juriul a avut sarcina grea de a desemna castigatorii Balului Balurilor. Cel mai dorit premiu a ajuns la concurentii Colegiului National Silvania din Zalau, fiind desemnati Miss Boboc – Stanca Pop si Mister Boboc Horatiu Margin. Premiul de popularitate la fete a ajuns la Andreea Criste, de la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai, premiul de popularitate la baieti fiind obtinut de Razvan Moisi, de la Colegiul National Silvania Zalau.

Ajutor pentru o viata normala

Evenimentul desfasurat saptamana trecuta a avut dubla semnificatie. Pe langa distractia oferita publicului, balul a reprezentat prilejul pentru ajutorarea unui licean din Zalau, Claudiu Micas, care are grave probleme de sanatate si are nevoie de mai multe operatii costisitoare. Potrivit sursei citate anterior, aproximativ 2.000 de lei au fost stransi din vanzarea biletelor si sponsorizari, suma fiind donata lui Claudiu. Acesta este elev in clasa a XII-a E de la Grupul Scolar Mihai Viteazul din Zalau. S-a nascut cu o serie de malformatii congenitale, de la varsta de trei luni si pana la 13 ani suferind peste 30 de interventii chirurgicale. A fost operat in cadrul multor institutii medicale din Cluj-Napoca, printre care: Spitalul Militar, Clinica Maxilo-faciala, Clinica de Chirurgie Infantila, Spitalul de Recuperare, dar si la Spitalul de Copii din Pitesti. Pentru refacerea cavitatii bucale, Claudiu are nevoie de transplanturi de os, operatii ce se vor executa in mai multe etape. Mai are nevoie de operatii la ochi si la faringe, nefiind luate in considerare operatiile estetice care ar putea urma. Aceste operatii au fost amanate de catre medici pana la maturizarea organismului, respectiv varsta de 18 ani, implinita in aceasta vara de Claudiu Micas. El face parte dintr-o familie cu venituri modeste. Parintii sunt muncitori si totalizeaza un venit lunar de 1.300 de lei. Din punct de vedere intelectual, Claudiu Micas este bine dezvoltat, reusind sa indeplineasca sarcinile scolare fara dificultate. Desi vorbeste cu greutate, s-a integrat cu usurinta in colectivul de elevi. Orice sprijin acordat poate insemna un pas spre vindecarea tanarului. Contul in care mai pot fi facute donatii pentru acest tanar este: RO12BRDE320SV09675003200, pe numele Aurica Voichita Micas, mama baiatului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »