Jumătate dintre candidaţii sălăjeni la bacalaureat, experţi într-ale informaticii

Magazin Salajean 22 iunie 2011 0

Jumătate dintre candidaţii sălăjeni la bacalaureat, experţi într-ale informaticii

Aproximativ 50 la sută dintre participanţii sălăjeni la proba de evaluarea competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat au obţinut calificativul de utilizator experimentat. Rezultatele obţinute sunt foarte bune, în condiţiile în care doar puţin peste cinci procente s-au înscris la categoria utilizator începător, în timp ce mai bine de 220 de candidaţi au avut recunoscută această probă.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, la proba de evaluare a competenţelor digitale din această sesiune de bacalaureat s-au prezentat la examen un număr de 2.307 candidaţi din judeţ. Dintre candidaţii examinaţi, 1.186 şi-au demostrat cunoştinţele de cunoscători într-ale informaţicii, obţinând nivelul de competenţă utilizator experimentat. Un număr de 551 de candidaţi au trecut această probă fiind clasaţi la nivelul de utilizator avansat, 453 de candidaţi au ajuns în rubrica de utilizator mediu, în timp ce doar 117 au primit nivelul de competenţă utilizator începător, ne-a declarat, ieri, inspectorul şcolar general al ISJ Sălaj, Ioan Abrudan.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional Silvania Zalău, unde din 205 candidaţi, 197 au rezolvat subiectele la nivel de utilizator experimentat, şase au fost încadraţi la nivelul avansat în timp ce doi candidaţi au primit calificativul de nivel mediu.

Şi la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalău au fost înregistrate rezultate bune. Din cei 231 de candidaţi examinaţi, 179 au obţinut nivelul de competenţe digital de utilizator experimentat, 40 au trecut la nivel avansat, 12 la nivel mediu şi niciun candidat nu a ajuns la ultimul nivel. La Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău, din 247 de candidaţi prezenţi la proba de calculator, 160 au primit calificativul de experimentaţi, 66 au trecut proba la nivelul de utilizator avansat, 19 la nivel de utilizator mediu iar trei candidaţi s-au clasat la nivelul începător.

Cel mai slab rezultat l-au obţinut absolvenţii Liceului Ortodox Sfântul Nicolae Zalău, unde niciunul dintre cei 25 de candidaţi nu a reuşit să treacă de primul nivel, respectiv cel de utilizator începător.

Potrivit sursei citate anterior, 228 de candidaţii înscrişi la proba de competenţe digitale au avut recunoscută această testare. Aproape un sfert, respectiv 50 de absolvenţi de liceu, sunt din cadrul Colegiului Naţional Silvania Zalău, 32 au absolvit Grupul Şcolar Voievodul Gelu Zalău, iar 20 la Grupul Şcolar Liviu Rebreanu Hida.

Probele de competenţe din cadrul examenului de bacalaureat se încheie în cursul acestei săptămâni, cu proba de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. De săptămâna viitoare, candidaţii la bacaluareat intră în febra probelor scrise.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »