Jocuri ecologice la şcoala din Sighetu-Silvaniei

Mihaela Moldovan 13 februarie 2013 1
Jocuri ecologice la şcoala din Sighetu-Silvaniei

O serie de activităţi ecologice au fost derulate, în ultima săptămână, la Şcoala Primară Sighetu-Silvaniei şi la Şcoala Gimnazială Nr.1 Chieşd, toate fiind incluse în Competiţia naţională EcOprovocarea. Iniţiatorii acţiunilor au fost elevii şi dascălii EcOambasadori de la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Bocşa, care participă la concursul naţional în aceeaşi echipă cu Şcoala Hereclean şi Colegiul Tehnic T “Alesandru Papiu Ilarian” Zalau.
Potrivit prof. Adriana Bârsan – Şcoala Gimnazială Bocşa, “EcOambasadorii au pregătit o serie de joculeţe pe teme ecologice pe care le-au prezentat elevilor din clasele I-IV ai Şcolii Primare Sighetu-Silvaniei. Prin aceste jocuri s-a încercat conştientizarea celor mici cu privire la efectele nocive ale poluării mediului, dar şi informarea lor referitor la metodele prin care pot, încă de la vârste fragede, să-l protejeze”.
Campania a continuat la şcoala din Chieşd, unde aproximativ 200 de elevi au învăţat să colecteze selectiv deşeuri, iar apoi au participat la un târg de resurse. “Elevii au fost încurajati sa colecteze selectiv, acestora fiindu-le prezentate beneficiile colectării selective, dar şi efectele negative ale ignorării acestui lucru. Târgul de resurse care a urmat a antrenat un număr semnificativ de elevi. Făcând schimb de produse între ei, elevii au observat cât de important este să refoloseşti în loc să arunci. Protejarea mediului înconjurător este de acum înainte un scop şi pentru elevii celor două şcoli. EcOprovocarea i-a provocat să se implice şi mai mult, i-a responsabilizat şi i-a făcut să fie mai atenţi la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a declarat Adriana Bârsan.
EcOprovocarea este o competiţie naţională pe teme de mediu, organizată de Asociaţia ViitorPlus şi având ca sponsor principal compania TenarisSilcotub. La concurs participă patru echipe – două din Sălaj şi două din Călăraşi, acestea fiind judeţele în care multinaţionala are deschise fabrici. Competiţia a demarat toamna trecută şi se va încheia în 15 mai anul curent.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. bbwwaaa 20 februarie 2013 at 12:42 - Reply

    sa fie invatati sa planteze un pom sa puna o ceapa in gradina , sa stie tinea o sapa in mana !!! prea multa teorie si vedeti unde am ajuns cu tineretul !!!!!1

Lasa un Raspuns »