Invitaţie la Festivalul Ştiinţei – Zalău 2011

Magazin Salajean 17 mai 2011 0

Invitaţie la Festivalul Ştiinţei - Zalău 2011

Sute de elevi din unităţile de învăţământ sălăjene vor participa, la acest sfârşit de săptămână, la cea de-a patra ediţie a Festivalului Naţional al Ştiinţei – Zalău 2011. Evenimentul, organizat de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău, va avea loc pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Sălaj, în intervalul orar 10-15.

Potrivit organizatorilor, în cadrul festivalului, elevii vor prezenta cetăţenilor experimente spectaculoase, curiozităţi şi amuzamente ştiinţifice, expoziţii de jucării didactice, materiale didactice, postere cu subiect ştiinţific, experimente de laborator realizate de elevi şi profesori şi alte activităţi ştiinţifice. Deoarece cunoştinţele ştiinţifice şi tehnice sunt tot mai solicitate în activitatea profesională şi au un impact direct asupra vieţii cotidiene a fiecărui individ, ne-am dorit ca evenimentul să fie adresat tinerilor, ca o invitaţie spre studiul ştiinţelor într-o variantă modernă, actuală.

Astfel, în standurile frumos amenajate, participanţi de toate vârstele, de la copiii de gradiniţă până la elevii de liceu, împreună cu profesorii lor, vor demonstra tuturor cât de mult iubesc ştiinţele şi natura în complexitatea şi diversitatea ei de forme şi de fenomene. La fel ca de fiecare dată, vor încerca să valorifice creativitatea lor şi să împărtăşească din experienţele de succes prin folosirea unor proiecte ştiinţifice extrase din manualele de fizică, chimie, biologie sau alte ştiinţe. Sunt sigură că experimentele care ilustrează legile naturii au impresionat de fiecare dată vizitatorii curioşi şi că toţi au fost plăcut surprinşi de seriozitatea şi competenţa cu care elevii le-au oferit explicaţii la celelalte ediţii, a precizat coordonatorul festivalului, profesor Maria Pop.

Festivalul Ştiinţei – Zalău 2011 oferă accesul deschis membrilor comunităţii la rezultatele activităţilor ştiinţifice desfăşurate în şcolile sălăjene. Scopul festivalului, de a aduce ştiinţa în inima şi în mintea unui număr cât mai mare de oameni, va fi atins datorită elevilor, aceşti ambasadori ai ştiintei pentru toţi, care vor încerca şi de această dată să demonstreze că în şcolile sălăjene există preocupare pentru disciplinele ştiinţifice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »