Invatamantul salajean suspina dupa profesori

Magazin Salajean 31 august 2011 0

Invatamantul salajean suspina dupa profesori

Dat fiind ca noul an scolar bate la usa, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj este preocupata de acoperirea cu personal didactic a posturilor ramase neocupate la nivel de judet. Lucrurile nu sunt, insa, defel simple, in conditiile in care, in ciuda eforturilor facute de autoritati, s-ar putea sa ramana posturi de profesori neocupate.

Salajul numara 4.360 de posturi in invatamant, din care 3.400 sunt pentru cadre didatice, iar diferenta pentru cadre didactice auxiliare si personal nedidactice. Din totalul de catedre didactice, 2.800 sunt ocupate de dascali titulari, astfel ca 600 de posturi au ramas in grija conducerii ISJ pentru a fi ocupate pana la inceperea noului an scolar, respectiv data de 1 septembrie. Inspectorul scolar general, Ioan Abrudan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca se incearca gasirea de solutii astfel incat sa nu ramana posturi vacante.

„In urma sedintelor de repartizare a posturilor pentru suplinitori calificati, din perioada 24-25 august, au ramas vacante 183 de posturi. O parte dintre acestea au fost date luni cadrelor didactice in sistem de plata cu ora, urmand ca posturile ramase neocupate si dupa aceasta etapa sa fie puse astazi (marti, n.r.) la dispozitia suplinitorilor necalificati. Inca nu avem o situatie exacta a posturilor care au ramas neocupate pana la acest moment. Insa vom lua toate masurile pentru ocuparea necesarului de cadre didactice pana la inceperea orelor de curs”, a declarat Ioan Abrudan.

La sedinta de repartizare a posturilor de suplinitori necalificati au participat 47 de persoane care au obtinut cel putin nota cinci la concursul organizat in data de 3 august.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »