Invatamantul salajean, serbat in toate scolile judetului

Magazin Salajean 26 noiembrie 2007 0

Invatamantul salajean,  serbat in toate scolile judetului

Prima editie a manifestarii Zilele Invatamantului Salajean a facut ca in toate scolile si gradinitele din judet sa fie, la sfarsitul saptamanii trecute, sarbatoare. Evenimentul a luat startul vineri, la Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, in prezenta oficialitatilor, a cadrelor didactice, a elevilor olimpici si a inspectorilor scolari. Momentul a insemnat pe de-o parte sustinerea unor comunicari pe teme educationale, dar si acordarea de premii si diplome elevilor care au avut rezultate deosebite la olimpiadele scolare – faza nationala. Tot premii si diplome au fost acordate si cadrelor didactice care i-au pregatit, cadrul de sarbatoare fiind completat prin lansarea unui album cu imagini din unitatile de invatamant din Salaj Scoala salajeana – instantanee moderne. Manifestarea de vineri a fost intregita de un recital de muzica clasica, sustinut de elevii Liceului de Arta Ioan Sima Zalau si de o expozitie de arta plastica semnata de elevii aceluiasi liceu.

Cum Zilele Invatamantului Salajean cuprind toate scolile din judet, in toate localitatile au fost organizate pentru elevi si pentru cadrele didactice activitati educative, culturale, artistice, mese rotunde, expozitii, activitati cu parintii, dezbateri cu tema etc.

La Simleu Silvaniei, sarbatoarea a inclus un concurs interjudetean de matematica dedicat fostului profesor de specialitate Teodor Topan, iar la Jibou, unitatile de invatamant au organizat momente artistice si multiple expozitii tematice.

Activitati festive la Gradinita nr. 2

Cu prilejul Zilelor Invatamantului Salajean, Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 din Zalau a organizat vineri, 23 noiembrie, Ziua Portilor Deschise marcand astfel finalizarea lucrarilor de reconditionare a unitatii. Intr-un sediu proaspat renovat, evenimentul a inceput cu o slujba de sfintire a incaperilor la care au participat parintii din comitetul de parinti de la fiecare grupa de copii, educatorii, fosti educatori si reprezentanti ai institutiilor publice locale colaboratori ai Gradinitei nr. 2. La sfarsitul momentului religios, copiii si invitatii au primit iconite, iar corul seminarului teologic a interpretat un set de colinde pentru a intra in atmosfera sarbatorilor de sfarsit de an.

Din partea Primariei Zalau a fost prezenta la Ziua Portilor Deschise Onorica Abrudanu, col. Gh. Labo din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum, si un reprezentant al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Salaj, iar pe parcursul zilei au participat la activitati si alte oficialitati locale partenere.

De mentionat ca unitatea de invatamant prescolar in discutie are incheiate protocoale de colaborare cu desfasurare de proiecte educative si tematice cu ISU Porolissum (Cu focul nu-i de gluma), cu Politia Rutiera Zalau (Prietenul meu, politistul), cu APM Salaj (Sa ingrijim si sa ocrotim natura) si cu Parohia Ortodoxa Aghires (Iisus, prietenul copiilor), ne-a informat Maria Labo, directorul institutiei.

Tot in cadrul Zilelor Invatamantului Salajean, sambata, 24 noiembrie, la unitatea de invatamant mai sus mentionata a avut loc si un program de instruire a educatorilor in vederea implicarii acestora in educarea parintilor. Educam asa este un program elaborat de Fundatia Copiii nostri in colaborare cu UNICEF si Ministerul Educatiei si Cercetarii si creat cu scopul de a sprijini familia in vederea cresterii si educarii copiilor, coordonat la nivel local de Rozalia Fagarasan si Ileana Pop. Pe langa Gradinita nr. 2, proiectul mai cuprinde Gradinitele nr. 12, nr. 5 si nr. 8, a caror deviza este Copii fericiti, parinti multumiti.

Evenimentul scolar a fost, insa, dublat de cel electoral, avand in vedere ca tot la sfarsitul saptamanii trecute romanii au iesit la vot. In 227 de unitati de invatamant din Salaj din 295 in care s-au organizat sectii de votare, actul de vot s-a suprapus manifestarilor dedicate Zilelor Invatamantului Salajean. Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, declara vineri ca s-au luat masuri astfel incat ambele activitati sa se poata desfasura independent, chiar daca se suprapun din punct de vedere al locatiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »