Invatamantul prescolar ar putea deveni obligatoriu

Magazin Salajean 17 ianuarie 2008 0

Invatamantul prescolar ar putea deveni obligatoriu

In contextul promovarii noii legislatii in domeniul invatamantului, la Gradinita cu Program Prelungit nr. 2 au avut loc marti, 15 ianuarie, dezbateri axate in principal pe modificarile legii invatamantului prescolar. Directoarea unitatii, Maria Labo, a punctat aici noutatile propuse de noul pachet legislativ, discutand cu predilectie despre obligativitatea invatamantului prescolar si transformarea a ceea ce pana acum era grupa pregatitoare in clasa pregatitoare, inclusa in invatamantul primar si adaptata varstei de 6 ani. S-a discutat deasemenea propunerea legislativa privind obligativitatea invatamantului intre 3 si 6 ani, care are menirea de a asigura copiilor sanse egale, parintii care refuza acest drept al copilului putand fi sanctionati conform legii.

In alta ordine de idei, avand in vedere posibilitatea fiecarei unitati de invatamant de a veni cu propuneri pentru imbunatatirea legilor invatamantului, Gradinita nr. 2 Zalau vine cu propuneri specifice invatamantului prescolar, dintre care mentionam sugestia incadrarii personalului nedidactic (bone, infirmiere) ca personal didactic auxiliar. Pentru a-si sustine ideea, directoarea Maria Labo a precizat ca bonele si infirmierele au in momentul de fata un statut incert, pentru ca acestea se implica activ in educatia copiilor si participa la activitatile metodice, prin urmare, munca lor nu se rezuma doar la aceea a unor menajere sau infirmiere. In legatura cu orele de limbi straine si educatie fizica, directoarea este de parere ca acestea ar trebui predate si in prescolar, avand in vedere faptul ca parintii cer in mod expres acest tip de educatie.

La discutii au participat parinti, cadre didactice interne, membri ai sindicatului, agenti economici implicati in diferite proiecte ale gradinitei in discutie, precum si viceprimarul Zalaului, Onorica Abrudanu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »