Inspectorul scolar general Ioan Abrudan incaseaza un salariu decent

Magazin Salajean 7 decembrie 2011 0

Inspectorul scolar general Ioan Abrudan incaseaza un salariu decentInspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, se afla in prima jumatate a clasamentului privind salariile lunare pe care le castiga inspectorii scolari generali din fiecare judet al tarii, potrivit unui studiu realizat de Econtext.ro. Venitul obtinut din functia de inspector scolar general il situeaza pe Ioan Abrudan pe locul 16 in acest top.

Salariul alocat, insa, reprezentantului invatamantului salajean este sub media pe tara, care este de 3.129,8 lei. Conform studiului mentionat, Abrudan primeste lunar 3.009 lei. Insa, potrivit celor declarate de subiectul analizat, venitul lunar obtinut din postura de inspector scolar general este mai mic. Salariile acordate inspectorilor scolari generali nu sunt mari la nivel national. Acestea se calculeaza dupa anumite criterii, printre care vechimea in munca, gradul didactic detinut si studiile urmate. Salariul pe care il primesc se calculeaza din: salariul ca si cadru didactic, la care se adauga gradul didactic I, titlul de doctor si indemnizatia de conducere, de circa 50 la suta din salariul ca profesor. Pentru luna octombrie, conform statului de plata din cadrul compartimentului de contabilitate, am obtinut un venit de 2.889 de lei. Mentionez ca si orele predate in unitatile de invatamant fac parte din atributiile mele ca inspector scolar general, acestea nefiind remunerate separat, ne-a declarat, ieri, Ioan Abrudan.

Inspectorul scolar general a precizat ca nu doar acesta este venitul sau lunar. Dincolo de aceste venituri, respectiv din calitatea de inspector scolar general, se adauga si veniturile obtinute in urma accesarii proiectelor cu finantare europeana. Orice membru care se implica in implementarea acestor proiecte, indiferent ca este cadru didactic, director sau inspector scolar, primeste o anumita suma de bani. De asemenea, o alta sursa de venit este cursul pe care il predau la o anumita filiala universitara din municipiu. Aceste ore sunt inafara programului de lucru in functia de conducere, a afirmat inspectorul Abrudan.

Raportat la cel mai mare salariu primit de un inspector scolar general din tara, venitul obtinut de Ioan Abrudan este mai putin de jumatate. Cel mai bun salariu este detinut de inspectorul scolar general din judetul Teleorman, cu un venit de peste 6.700 de lei. Pe locurile doi si trei se afla reprezentantii ISJ din judetele Cluj (Anca Hodorogea) si Iasi (Liliana Romaniuc). La celalalt capat al clasamentului, cel mai slab platit inspector scolar general este cel al judetului Constanta, Aless Andreescu, inregistrata cu un venit de doar 1.874 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »