Inspectorii din învăţământul preşcolar s-au reunit la Zalău

Mihaela Moldovan 11 septembrie 2012 1
Inspectorii din învăţământul preşcolar s-au reunit la Zalău

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a găzduit, în perioada 6 – 8 septembrie, Consfătuirile inspectorilor pentru învăţământul preşcolar, la care au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, inspectori de specialitate, dar şi reprezentanţi ai unor edituri de profil, a declarat Valentina Souca, inspector în cadrul instituţiei sălăjene anterior amintite. În acest cadru, au fost dezbătute numeroase teme şi subiecte de actualitate care privesc educaţia preşcolarilor din România, printre acestea regăsindu-se costul standard/elev, lipsa personalului nedidactic cu care se confruntă grădiniţele şi blocarea posturilor vacante, la nivel naţional.
De asemenea, o altă problemă discutată a fost faptul că directorii de grădiniţe sunt puşi în situaţia de a avea atât responsabilităţi de conducere a unităţilor de învăţământ, dar şi activităţi cu copii, la grupe, ceea ce înseamnă un volum de muncă foarte mare. Asemenea situaţii sunt întâlnite nu doar în Sălaj, ci şi în restul judeţelor, a spus Valentina Souca, Consfătuirile fiind un prilej de identificare a unor soluţii care să fie propuse spre aprobare Ministerului de resort.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 11 septembrie 2012 at 23:39 - Reply

    Oricum, totul a iesit ca la carte.Felicitari!!!!!!!

Lasa un Raspuns »