Inspectoratul Scolar vrea un program strict pentru colindele de sarbatori

Magazin Salajean 8 decembrie 2010 0

Inspectoratul Scolar vrea un program strict pentru colindele de sarbatori A devenit deja o traditie ca prescolarii si elevii salajeni sa colinde autoritatile locale, odata cu apropierea sarbatorilor de iarna. Insa conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Salaj atrage atentia ca aceste activitati se vor desfasura dupa un program strict prestabilit. Inspectorul general scolar Ioan Abrudan a declarat ca sustine unitatile de invatamant in organizarea activitatilor de promovare a traditiilor si obiceiurilor specifice sarbatorilor de iarna, insa toate acestea sa nu afecteze programa scolara.

Vom lua masurile necesare ca toate acestea sa se desfasoare in mod organizat, pentru a nu influenta nefavorabil programa scolara. Am luat legatura cu autoritatile locale pentru ca eventualele concerte de colinzi sa se incadreze intr-un program normal pentru a nu afecta nici programul scolar si nici al autoritatilor locale, a declarat Abrudan in cadrul unei conferinte de presa sustinute ieri la sediul Inspectoratului Scolar.

Potrivit acestuia, urmeaza a fi desemnata o zi pentru primirea colindatorilor la sediul inspectoratului. In cursul zilei de miercuri (astazi n.r.) am convocat directorii de scoli la o sedinta pentru a stabili programul activitatile desfasurate cu ocazia sarbatorilor de iarna si ca acestea sa aiba loc inafara orelor de curs. Nu interzic sub niciun fel desfasurarea acestor manifestari potrivit traditiilor si obiceiurilor, insa mentionez ca trebuie sa aiba loc intr-un plan organizat, a mentionat inspectorul general scolar.

De asemenea, Abrudan a tinut sa precizeze ca vacanta elevilor va incepe in data de 22 decembrie. Structura anului scolar prevede ca vacanta de iarna nu incepe de la sfarsitul saptamanii, cum s-a obisnuit pana acum, ci din data de 22 decembrie, respectiv de miercuri. Astfel ca voi studia cu strictete respectarea programului scolar pana in ultima zi de scoala, a declarat Ioan Abrudan. Elevii vor avea vacanta pana in data de 4 ianuarie 2011, urmand a se intoarce la scoala din data de 5 ianuarie 2011.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »