Inspectia RODIS continua

Magazin Salajean 17 ianuarie 2007 0

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj desfasoara in perioada 15 – 26 ianuarie cea mai ampla inspectie de evaluare a unitatilor scolare. Inspectia RODIS va fi efectuata timp de doua saptamani, la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar din Zalau.

Dorina Ciutre, inspector de imagine din cadrul ISJ, a declarat in conferinta de presa de ieri, ca primul scop al inspectiei este de a sprijini unitatea scolara si cadrele didactice pentru imbunatatirea activitatilor pe care le desfasoara. Al doilea scop este de a sprijini evaluarea calitatii ofertei educationale si a nivelului de performanta atins de elevi. Disciplinele vizate de catre cei 10 inspectori sunt: limba si literatura romana, matematica, istoria, limba engleza, limba franceza, educatia fizica, biologia, precum si doua compartimente, respectiv management si educativ. In urma evaluarii, fiecare inspector va face o apreciere asupra catorva aspecte, cum ar fi: atitudinea elevilor vis – a – vis de calitatea si educatia furnizata in scoala, precum si relatia unitatii scolare cu parintii elevilor.

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general, a declarat ca, in cadrul intalnirii care a avut loc saptamana trecuta la Brasov, a fost facuta o prezentare a planului de modernizare a sistemului de invatamant pe anul 2007. In cursul zilei de maine, 18 ianuarie, delegatiile unitatilor de invatamant se vor intalni la Bucuresti cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau. Scopul acestei intalniri este de a ridica cele 10 microbuse alocate judetului Salaj, urmand ca, sambata, directorii celor 10 unitati de invatamant sa primeasca cheile mijloacelor de transport. Este foarte probabil ca la acest eveniment sa fie prezent si ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a conchis inspectorul. Scolile gimnaziale care vor beneficia de aceste mijloace de transport sunt: Alunis, Cizer, Marca, Slalatig, Balan, Samsud, Rus, Scoala de Arte si Meserii Sig, precum si grupurile scolare Ileanda si Romanasi.

De mentionat ar fi faptul ca judetul Salaj se afla pe locul 5 la chelturiea banilor primiti de la Ministerul Invatamantului, prin Inspectoratele Scolare, pentru lucrarile de reabilitare a unitatilor scolare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »