Inscrierile in clasa pregatitoare, lamurite la telefon

Magazin Salajean 11 ianuarie 2012 0

Inscrierile in clasa pregatitoare, lamurite la telefonSalajenii care trebuie sa-si inscrie copiii la scoala vor avea la dispozitie, in cel mai scurt timp, un numar de telefon la care sa apeleze pentru a primi informatiile necesare legate de clasa pregatitoare. Sistemul va functiona in toate judetele tarii la initiativa ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a declarat ca implementarea acestui sistem este in lucru. Parintii interesati de modalitatea de inscriere in clasa pregatitoare, de programa de studiu la acest nivel sau de orice alt detaliu legat de implementarea invatamintului de la 6 ani, odata cu inceputul anului scolar viitor, vor putea suna la un numar special. La aceasta data nu se cunoaste cu exactitate cand anume vor fi deschise liniile. Asteptam mai multe reglementari de la minister. Sistemul va deveni functional din aceasta luna, odata cu publicarea metodologiilor de punere in aplicare a normelor privind clasa pregatitoare. Numarul de telefon va fi publicat oficial dupa elaborarea metodologiilor, ne-a declarat Abrudan. Potrivit sursei citate, reprezentantii ministerului au solicitat desemnarea unei persoane care sa ofere lamuriri prin telefon apelantilor.

Masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012-2013. Copiii nascuti in 2005 vor fi admisi in clasa intai fara clasa pregatitoare. Pentru copiii nascuti in intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2006, parintii vor putea opta daca prelungesc inca un an grupa mare sau daca cei mici merg in grupa pregatitoare. In cazul in care acestia raman inca un an in grupa mare, in anul scolar 2013-2014 vor intra in clasa pregatitoare.

Potrivit legii, in clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.

Clasa pregatitoare se va organiza in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica in care exista nivelul de invatamant primar acreditat sau autorizat. In anumite situatii, poate functiona si in cadrul unitatilor de invatamant prescolar, respectiv gradinite, care sunt structuri ale unitatilor de invatamant cu personalitate juridica in care exista nivelul de invatamant primar acreditat sau autorizat, conform Metodologiei pentru fundamentarea cifrei de scolarizare si stabilirea retelei unitatilor de invatamant preuniversitar de stat pentru anul scolar 2012 – 2013.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »