Inscrieri la BAC in scoli inchise

Magazin Salajean 26 noiembrie 2009 0

Inscrieri la BAC in scoli inchise Zilele libere neplatite ale cadrelor didactice din tara, impuse de Ministerul Educatiei in ultima nota inaintata inspectoratelor scolare din tara, vor inchide scolile tocmai in perioada in care se fac si inscrierile pentru sesiunea de vara a examenului de bacalaureat. In aceasta situatie, mii de elevi din intrega tara ar putea rata inscrierea la examen.

Potrivit reprezentantilor ministerului, unitatile de invatamant trebuie sa acorde personalului didactic zile libere fara plata in data de 30 noiembrie, precum si in intervalul 14-18 decembrie, in vederea diminuarii chetuielilor de personal prevazute pentru lunile noiembrie si decembrie, anul curent. Conform Calendarului si Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2010, emis tot de Ministerul Educatiei, se prevede clar ca inscrierile pentru sesiunea de vara a examenului de bacalaureat se fac tocmai in perioada 14-18 decembrie 2009. Suprapuse, cele doua indicatii ale ministerului ii vor pune pe elevii claselor a XII-a in situatia de a nu se putea inscrie la examenul de bacalaureat din aceasta vara. Sindicalistii din educatie au propus solutii, fie ca la fiecare scoala sa ramana cel putin o persoana care sa primeasca cererile de inscriere, fie sa se amane perioada de inscriere. Cu toate acestea, Ioan Abrudan, inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, sustine ca elevii nu vor intampina probleme din acest punct de vedere. Nu va fi o problema, se poate opera extrem de simplu. Directorii unitatilor de invatamant vor asigura programul la secretariat unde vor avea loc inscrierile, a afirmat Abrudan.

Ieri, din cele 138 de unitati de invatamant cu personalitate juridica din judet, 11 si-au inchis portile, elevii fiind trimisi fortat in vacanta. Este vorba de trei unitati scolare din Zalau, respectiv Scoala Porolissum, Grupul Scolar Mihai Viteazul si Grupul Scolar Voievod Gelu, si de alte opt unitati: din Camar, Lompirt, Meseseni si Cizer, Scoala Gimnaziala Petri Mor Nusfalau, Gradinita cu Program Normal Nusfalau, Scoala Gimnaziala Samsud si cea din Dersida. Celelalte 127 de unitati scolare isi vor lua zilele libere in conformitate cu programul propus in nota Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii, si anume, data de 30 a lunii in curs si saptamana dinaintea vacantei de iarna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »