Incredibil! Viitor profesor prins copiind la examenul de titularizare

Mihaela Oprea 2 august 2012 5
Incredibil! Viitor profesor prins copiind la examenul de titularizare

Este inimaginabil cum unele persoane uită de bunul simţ şi recurg la fapte dintre cele mai nesimţite în încercarea de a-şi atinge scopul. Este cazul unei tinere sălăjence care a participat, astăzi, la examenul de titularizare organizat la centrul de concurs de la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou şi a fost prinsă copiind. Deşi a fost dată afară din examen pentru tentativă de fraudare, singura măsură aplicabilă acesteia este interzicerea de a preda în anul şcolar ce urmează.

Examenul de titularizare nu s-a încheiat fără probleme în Sălaj. O tânără sălăjeancă ce dorea să obţină în post de educatoare sau învăţătoare, având dublă specializare în domeniile menţionate, a fost dată afară, ieri, din sala de examen din centrul de concurs stabilit la Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou după ce a fost prinsă încercând să fraudeze concursul de titularizare.
Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, ne-a spus că tânăra a fost reclamată de ceilalţi candidaţi din sală către membrii comisiei de supraveghere. “De asemenea, fapta sa va putea fi văzută pe camerele de supraveghere cu care este dotată sala, precum toate sălile din cele patru centre din judeţ în care s-a dat examenul de titularizare. Candidata a fost eliminată din examen, în cauză fiind încheiat un proces-verbal de constatare a faptei”, a declarat Gheorghe Bancea.
Potrivit metodologiei în vigoare, candidaţii sunt obligaţi ca, la intrarea în sala de examinare, să lase toate materialele didactice, telefoane mobile sau orice alte surse de inspiraţie într-o sală special amenajată pentru depozitarea acestora pe parcursul probei de examen.

E concurenţă pe posturile din şcoli

Colegii aflaţi în aceeaşi sală de examinare cu candidata eliminată au observat când aceasta a scos fiţuica şi a încercat să copieze. Însă, odată cu aceştia, şi supraveghetorii au văzut cum tânăra încearcă să promoveze fraudulos examenul şi au chemat preşedintele centrului de examen la faţa locului.
Directorul Liceului Teoretic “Ion Agârbiceanu” din Jibou, Liviu Sâmpălean, ne-a spus că, urmare celor constatate, s-a dispus eliminarea candidatei din examen şi anularea lucrării acesteia. “Tânăra a recunoscut fapta, nu a avut nicio obiecţie în semnarea procesului-verbal. De asemenea, supraveghetorii şi contracandidaţii acesteia au dat declaraţii cu privire la cele întâmplate. Cel mai sigur se va observa întregul incident pe înregistrările video surprinse de camere de supraveghere amplasate în sala de examen”, a afirmat Liviu Sâmpălean.
Potrivit acestuia, tânăra nu a apucat să copieze răspunsurile la subiect, deoarece, deşi avea fuţuica asupra sa, nu avea scris nimic pe foaia de examen.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. dintele 2 august 2012 at 15:11 - Reply

  amicul plagiator se mai afla pe teritoriul judetului salaj? S-au va deveni profesor doctor sef de inspectorat scolar general, ca marele alb si cret, Abrduan, PDL

  • Anonim 2 august 2012 at 15:13 - Reply

   ???

 2. Anonim 2 august 2012 at 15:12 - Reply

  de ce n u ii publicati numele?

 3. El 2 august 2012 at 23:04 - Reply

  n-ai auzit de protectia datelor cu caracter personal?

 4. Anonim 3 august 2012 at 12:41 - Reply

  numai o singura persoana a incercat sa copieze?!!!! asta e ok!!!

Lasa un Raspuns »